Glābēji Lietuvas pludmalēs beidz sezonu

Pēc tūrisma sezonas Palangas valdība sāk domāt, kā pludmalē nodrošināt drošu atpūtu arī nākošajā vasarā.

Vakar notikušajā valdības sanāksmē valdes locekļi izteica domu, ka vajadzētu likvidēt vietējo glābēju bāzi. Par Palangas un Šventajas pludmales atpūtniekiem būtu jārūpējas kādai privātai iestādei, kas būtu izturējusi konkursu. Galējo lēmumu plānots pieņemts šī gada oktobrī.

Glābēji būtu vajadzīgi tikai vasarā. Glābējiem ir jāmaksā algas, bet ne sezonas laikā darba nav. Par sakrātiem līdzekļiem varētu nopirkt vajadzīgo tehniku glābējiem, tā uzskata kūrorta mēra aizvietotājs Rimantas Garolis

Šovasar Palangas pludmales apsargāja Palangas ūdens motociklu sporta klubs. Kluba pārstāvis Arūnas Pocius apstiprināja, ka sezona nebija viegla. Atpūtnieki kūrortu apmeklēja daudz, bet jūra kā nekad bija vētraina.

Palangā šovasar noslīka 2 cilvēki, un tika izglābti 38 atpūtnieki. Bija dienas, kad glābējiem no jūras nācās glāba līdz pat 17 cilvēkiem.

Lielākais slīkušo cilvēku skaits (pat 23) tika reģistrēti pie Palangas tilta. Paši neuzmanīgākie bija Lietuvas tūristi no citām pilsētām. Izglābti tika arī 9 ārzemnieki.

Palangas pludmale šogad pirmo reizi bija bez pludmalēs strādājošiem mediķiem. Ātrai medicīniskajai palīdzība uz pludmali nācās ierasties 72 reizes, glābēji mediķu rokās tika nodevuši 27 personas.

Saspringta vasara bija arī Šventajas glābējiem. Viņi izglāba 80 cilvēkus. Visvairāk tika glābti Viļņas rajona iedzīvotāji vecumā no 12 līdz 60 gadiem.

Palangas glābēju stacijas vadītājs Jonas Vigelis pastāstīja, kad šajā vasarā noslīkušo cilvēku Šventajā nebija. Jūra krastā izskaloja tikai vīrieti, kuram, kā domājams bija infarkts. Slimības dēļ pludmalē mira arī kāda sieviete.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76891899sec.