Red Bull Crashed Ice atgriežas Kvebekas vēsturiskajā centrā

Foto: Red Bull Photofiles

 

Kamēr Kvebeka, viena no skaistākajām un senākajām Kanādas pilsētām, gatavojas savas četrsimtgades svinībām, 26. janvārī un trīs sekojošajās dienās tās vēsturisko centru pārņems īsts sacensību gars, jo jau trešo reizi Kvabekā tiks uzbūvēta milzīga ledus trase, kurā, apvienojot downhill slidošanas, hokeja un borderkrosa paņēmienus, par Red Bull Crashed Ice čempiona titulu sacentīsies vairāk kā simts Kanādas un ārvalstu labākie slidotāji. Šoreiz gan šajās sacensībās nepiedalīsies neviens no Latvijas sportistiem. Atcerēsimies, ka par šīm sacensībām Latvijā plašāk sāka runāt, kad pagājušajā sezonā uz posmu Helsinkos tika uzaicināta Latviešu šorttrekiste Evita Krievāne, kura kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš piedalījies kādās no Red Bull rīkotajām sacensībām.

Trase

Vairāk kā septiņdesmit pieci tūkstoši skatītāju Kvebekas vēsturiskajā centrā ielenks milzīgu, 535 metrus garu, speciāli veidotu sacensību trasi, kas drošsirdīgākos slidotājus pārsteigs un aizraus ar saviem asajiem līkumiem, tramplīniem, straujajiem kāpumiem un kritumiem. Starts atradīsies kalnā pie "Château Frontenac" viesnīcas ar lielisku skatu uz Sentlorensa upi. Trases ātrākajos posmos slidotāji sasniegs pat 50 km/h lielu ātrumu. Trases iespaidīgākie tramplīni priecēs skatītājus tieši pie Kvebekas karaliskā laukuma, kur atrodas pati vecākā Ziemeļamerikas baznīca un kur tika nofilmēta viena no filmas "Noķer mani, ja vari" (Catch Me If You Can) fināla ainām. Dalībnieki finišēs Parīzes laukumā, no kurienes labākie slidotāji atkal tiks nogādāti uz trases startu, līdz tiks noskaidrots Crashed Ice trases karalis.

Trases izveidei nepieciešamas trīs nedēļas un aptuveni simts cilvēku spēks. Trases konstrukcija uz Kvebeku ir nogādāta četrdesmit kastēs, no kurām katra sver teju 800 kg. Trases ledus kvalitāti nodrošinās septiņas saldēšanas iekārtas.

Sacensību formāts

Red Bull Crashed Ice sacensību formāts ir izveidots tā, lai no lielā dalībnieku skaita izsijātu pretendentus uz uzvaru. Katrā braucienā trasē vienlaikus dodas četri slidotāji, no kuriem tikai labākie iekļūst nākamajā kārtā. Pretendentu vidū ir arī pagājušā gada Kvebekas un Helsinku posmu uzvarētājs Kevins Olsons, kā arī Kanādas rietumkrasta labākie slidotāji Ross Tomsons un Bens Benikijs.

"Braucot lejup pa trasi, ķermeni pārņem bailes. Taču, nostājoties uz starta laukuma un dzirdot skatītāju pūļa atbalstu, tiek aizmirstas sāpes, aizmirsts viss," stāsta Kevins Olsons. "Es esmu parasts cilvēks. Lielākā daļa dalībnieku ir parasti cilvēki. Mēs neesam profesionāļi. Sacensties Red Bull Crashed Ice sacensībās vienkārši ir prieks - uzvarēt - vēl lielāks prieks."

Balvas

Red Bull Crashed Ice Kvebekas posma galvenā balva ir pieci tūkstoši Kanādas dolāru. Otri pieci tūkstoši tiks sadalīti otrās, trešās un ceturtās vietas ieguvēju starpā.

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice ir starptautiskas slidošanas sacensības ar ievērojamu vēsturi. Šīs sacensības ir populāras un slavenas valstīs ar bagātu hokeja vēsturi un kultūru. "Red Bull Crashed Ice" ir sporta veids, kas veidojies sakombinējot hokeju, nobraucienu un borderkrosu. Kopš 2000. gada Red Bull Crashed Ice sacensības ir notikušas tādās hokeja lielvalstīs kā Zviedrija, Kanāda, Amerika, Krievija, Čehija, Somija, un tās pasaulē iemantojušas lielu popularitāti.

Šī gada Red Bull Crashed Ice sacensību kalendārā bez posma Kvebekā vēl ir atrodams posms Šveices pilsētiņā Davosā 9. februārī un Čehijas galvaspilsētā Prāgā 23. februārī.

Tuvāka informācija:

Ģirts Avotiņš Marija Žuka

PR konsultants Brand Manager

GA's SIA Red Bull Latvia

[email protected] +371 7873834

+371 29467027 www.redbull.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46400094sec.