Ceļotāji uzticas draugu ieteikumiem [1]

Viena mēneša laikā vairāk kā 100 miljonu eiropiešu apmeklē tūrisma mājas lapas internetā. Pirms gada šie skaitļi bija par 6% mazāki. Visbiežāk eiropieši apmeklē tādu mājas lapu kā Expedia – 18,5 miljoni lietotāju vienā mēnesī. Otro pozīciju ieņem ViaMichelin, kuru apmeklē 13,5 miljoni lietotāju. Trešajā pozīcijā seko TUI Group ar 12,5 miljoniem apmeklētāju vienā mēnesī.

Pētījumā, ko veica comScore un The Kelsey Group, tiek atzīmēts, ka 24% tūristu, pirms iegādāšanās ceļazīmi tradicionālā veidā, proti, tūrisma aģentūra, bija meklējuši iepriekš internetā informāciju par izvēlēto ceļojumu galamērķi. Bez tam, atrodoties jau ceļojumā, 41% tūristu ietur maltīti tajos restorānos, par kuriem jau iepriekš ir lasījuši internetā. Ja nākas nakšņot viesnīcā, kura nav iepriekš rezervēta, tad 40% ceļotāju tāpat dos priekšroku tai viesnīcai, par kuru būs redzējuši informāciju internetā.

Tūristu atsauksmes, par atpūtas vietās un viesnīcām, kurās ir pabūts, kā izrādās spēlē ļoti lielu lomu tiem ceļotājiem, kas vēl meklē vietu kurp doties. Tā atsauksmēm par viesnīcām internetā vērību piešķir 87% respondentu. Ir aprēķināts arī tas, ka par 5 baļļu sistēmā ar atzīmi 5 novērtētas viesnīcas un restorānus tūristi izvēlētos arī neskatoties uz to, ja būtu jāmaksā par 20% vairāk nekā analoga līmeņa viesnīcās un restorānos, kuri savukārt būtu saņēmuši atzīmi - 4. balles. 97% tūristu, kuri ir izdarījuši izvēli, pamatojoties uz atsaucēm internetā, pēc tam rezultātā ir arī saņēmuši to, ko gaidījuši.

Pētījumā iegūtie rezultāti pierāda, ka tūristi ņem vērā citu tūristu pieredzi. Tomēr pēdējie PhoCusWright pētījumi liecina, ka citu tūristu ieteikumi tikai sastāda nelielu daļu no gala lēmuma. Dažiem ceļotājiem ir svarīgi pašiem pārliecināties un veidot savus priekšstatus, pamatojoties uz objektīviem faktiem, kartēm, aprakstiem un citu informāciju, kura ir publicēta parastajos ceļvežos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 01/24/2008 08:59 šitas tiešām ir par manu :), laikam esmu vidējais eiropietis. beidzot.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52387786sec.