Par ko tūristi parasti maksā viesnīcās?

Mūsdienu ekonomiskās krīzes apstākļos tūristi cenšas taupīt par katru sīkumu, kur tajā pašā laikā lidsabiedrības, viesnīcas vai tūrisma firmas liek maksāt gandrīz jau vai par „gaisu”, kuru tie elpos savas atpūtas laikā. Forbes Traveller ir sastādījis savu sarakstu ar „kaitinošām” amerikāņu viesnīcu pakalpojumu lietām.

Ja vēl pirms desmit gadiem daudzas viesnīcas pelnīja ar savu klientu telefonsarunām, tad līdz ar mobilo telefonu parādīšanos vajadzēja tām izdomāt kaut ko jaunu, lai varētu turpināt iekasēt naudu no klientiem. Tagad viesnīcu klientus, pat viesnīcās, kas skaitās ļoti labas, sagaida daudz finansu „lamatas”, sākot jau ar dzērieniem mini bāros, līdz pat nodokļiem par dvieļu izmantošanu vai pastaigu pa zālienu, kas atrodas viesnīcas teritorijā. 2007.gadā šādā veidā viesnīcas iekasēja 2 miljardus ASV dolāru, kas ir par 400 tūkstošiem vairāk nekā 2006.gadā. Pirms pieciem gadiem šī summa sasniedza tikai 550 miljonus ASV dolāru.

Saskaņā ar Forbes Traveller pētījumu, viens no apslēptākajiem nodokļiem ir ietverts viesnīcas istabiņas maksā, un to var uzskatīt par viesmīlības un kūrorta nodokli (par bezmaksas baseinu, fitnesa telpu un citu izmantošanu). Viesnīcu viesi var saskarties arī par autostāvvietas izmantošanu pat tad, ja viņiem nemaz nav automašīnas, kā arī seifa izmantošanas nodokli – ja tas netiek izmantots vai elektrības un WiFi izmantošanu.

Par lielu daudzumu noslēpto nodokļu, kurus viesnīcas klienti iepriekš nemaz nezina, viņi ierauga tikai saņemot rēķinu un tas i novedis jau pie vairāku tiesvedību procesiem. Pēc uzliktajām soda naudām tādi viesnīcu tīkli kā Hilton un Wyndham Hotels, tika piespiesti publicēt visus nodokļus un nodevas, kas ir iekļautas viesnīcas numuriņa cenā, kā arī to pieprasīt no saviem starpniekiem. Tāpat arī citas lielās viesnīcu ķēdes strādā pie tā, lai visi papildus nodokļi un piemaksas tiktu ietvertas vienā vienotā kūrorta nodevā. .

Piemēram, Ritz Carlton Laguna Niguel ņem no klientiem papildus 25 ASV dolārus par 14 pakalpojumiem, tai skaita pieeju internetam, jaunākajām avīzēm, baseina izmantošanu, pludmales dvieļiem un sporta zāli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Vēsturisko parku un dārzu diena Alūksnē Alūksnes TIC
6.un 7. jūlijā Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas 2024 apmeklētājus aicina sajust vēsturiskas dvesmas un līdztekus baudīt. | Skatīt vairāk
no 4.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22206116sec.