Sicīlija nav tikai mafijas dzimtene [2]

Tie, kas Sicīliju nepazīst, bieži uzskata, ka lielākā Vidusjūras sala ir Itālijas nabadzīgākais reģions, kur vēl aizvien apkārt braukā mafijas doni ar lieliem revolveriem. Tie, kas tur bijuši, atminas iespaidīgo Etnas vulkānu, bijušās grieķu metropoles Sirakūzu krasta promenādes, Taorminas antīko teātri un vēlā baroka pilsētiņu Noto. Tomēr ja liek mierā dienvidus un austrumus un dodas ceļojumā pa Sicīlijas rietumiem, atklājas nebijuši un neredzēti skati un notikumi.

Vārti uz Sicīliju ir ostas pilsēta Palermo, rosīga metropole, kas atrodas starp diviem kalniem - Pellegrino un Catalfano. Lielpilsētā, kur ir daudz sociālo problēmu, ņirb kontrasti - blakus staltajiem normaņu arhitektūras pieminekļiem mirgo tumši zilā jūra un ņudz pilsētas ikdiena.

Dodoties uz salas rietumiem, ieteicams nebraukt uzreiz gar krastu, bet izmest mazu līkumu salas vidienē. Tur pie jūras līča apskatāma Monreale katedrāle, kas ir patiess normaņu arhitektūras meistardarbs. Tālāk jādodas uz nākamo līci.

Elegantais Castellammare del Golfo līcis lepojas ar populārām pludmalēm un šķiet apstiprinām jebkuru klišejisko pieņēmumu par Vidusjūras reģiona skaisto dabu. Tomēr turpat netālu atrodas īsts slepens stūrītis - San Vito lo Capo. Tur ir baltu smilšu pludmale, smaragdzaļš ūdens jūrā, ērtas viesnīcas, lieliski restorāni. Un tas viss vienkopus. San Vito lo Capo ir ļoti piemērota vieta, kur apmesties, ja plāno doties dienas izbraukumos Sicīlijas izpētē.

Jāpatur prātā, ka būtu grēks apmeklēt Sicīliju vien jūras un pludmaļu dēļ. Sicīlijā, ko mēdz saukt arī par antīko Ameriku, ir tik daudz lielisku piļu un muižu, ko apskatīt.

Nākamais programmā ir ostas pilsētas Trapani apmeklējums. Barokālais Centro Storico un Corso Vittorio Emanuele rada ļoti pašapzinīgas ostas pilsētas iespaidu, bet zvejnieki, kas ostā pacietīgi lāpa tīklus, neliekas ne zinis par faktu, ka Trapani skaitās mafijas citadele.

Ceļojums tālāk ved pa līdzenumu, kur cita aiz citas virknējas vējdzirnavas un sāls raktuves, līdz Marsalas ostai, salas tālākajam rietumu punktam, ko arābi mēdza saukt par Dieva ostu. Vīna pazinējiem ir zināms Marsalas vīna vārds. To te var arī nobaudīt kopā ar lielisko desertu tiramisu. Jāatzīst, ka Marsalas vīns nav tipisks sicīliešu vīns - tas parasti ir daudz sausāks un ne tik niansēts.

Arī īstu antīko laiku pieminekļu Sicīlijā netrūkst. Kalnos aiz Trapani un Marsalas noslēpušās Segestas drupas. Segestas ir tempļa un amfiteātra drupas ļoti skaistā vietā, no kurienes paveras arī lielisks skats uz apkārtni. Aiz Segestas atkal jādodas zemes vidienē, kur aiz mazās pilsētiņas Salemi sākas apvidus, kur ražo Sicīlijas atspirdzinošos un svaigos baltvīnus.

Informācija par tūrisma iespējām Itālijā atrodama interneta vietnē www.enit.it. Sicīlijas rietumu izpēte vislabāk iespējama ar auto, ko var izīrēt Palermo. Uz Sicīliju lido lidsabiedrības Aliatalia un Air Berlin, vairākas citas lidsabiedrības piedāvā lidojumus ar pārsēšanos Romā vai Milānā. Ieceļošanai Itālijā pietiek ar pasi. Sicīlijā izmantotā naudas vienība ir eiro. Naktsmītņu iespējas Sicīlijā ir plašas, īpaši pilsētās, kur pieejami gan hosteļi, gan arī vairāku zvaigžņu viesnīcas. Cenā lielākoties iekļautas arī brokastis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 03/25/2010 12:55 Tas ir kā? šosejas malā nestāties ...

2 Liesma 03/25/2010 01:14 Jā, biju San Vito lo Capo. parasti septembrī viņiem ir grandiozs kuskusa festivāls. Iesaku nogaršot visa veida jūras veltes (īpaši mīdijas ar citronu), jo tās tur ir tikko sazvejotas un svaigas. tikai Sicīlijā ir vislabākie viņu vietējie saldumi - cannoli un cassata, iegādāties veikalā var (un vajag!) pistāciju saldo krēmu.
Jūrā peldoties, nevajag bradāt pa jūraszālēm - tur dzīvojas medūzas.
Ja uzturas pirms sezonas sākuma (vēl maija sākumā), tad var nokaulēt istabiņu cenu.
Trapani lidostā var vest ārā daudz lielāku svaru un šķidrumus, nekā normāli būtu pieļauts citur :)
iesaku aizbraukt pastaigāt uz Riserva Naturale dello Zingaro dabas rezervātu.
Pirmssezonā var lēti noīrēt mašīnu (ieteicams ar pilnu apdrošināšanu), un ārpus ciematiņiem labāk nekur šosejas malā nestāties. un lielajās pilsētās acis jātur vaļā, bet mazajos ciematiņos drīkst atstāt bez uzraudzības savas mantas uz īsu brīdi - protams, normas robežās. vietējo attieksme pret svešu mantu ir ok, bet nevar zināt, kādi tūristi sabraukuši.
NB! nekur un nekad nerunājiet par mafiju - pat savās sarunās nepieminiet. vietējie, mazākais, dīvaini skatīsies uz jums.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 17.06.2024 Uz Babilona dārziem un Palangu Nikos Travel
Vasara pašā plaukumā. Dosimies baudīt ziedošos Babilona dārzus un vienmeŗ skaisto Palangu, 15.06.2024, cena 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46145105sec.