Spāņi skaidros tūristiem viņu tiesības

Saistībā ar pieaugošo tūristu sūdzību skaitu, Spānijas patērētāju neatkarīgā federācija (FUCI) ir sagatavojusi skaidrojošo izdevumu „Patērētāja tiesības atpūtā” (spāņu valodā skatīt šeit). Kā atzīst FUCI, tad tikai no šī gada jūnija līdz jūlija vidum sūdzību skaits par saņemtajiem tūrisma pakalpojumiem ir palielinājies ar 10%, salīdzinājumā ar attiecīgu laika perioda pirms gada, un sastāda 3 tūkstošus iesniegumu. Sešas no desmit sūdzībām ir saistītas ar transporta nozari, 22% - par darbu viesnīcās un 10% strīdus situācijas starp klientiem un tūrisma aģentūrām.

Visvairāk atpūtnieki sūdzas par avioreisu aizkavēšanos vai atcelšanu, kā arī bagāžas nozaudēšanu vai sabojāšanu. 60% pretenziju ir pret lidsabiedrībām, bet 30% attiecas uz autobusu kompānijām. Turpretī dzelzceļa transports ir saņēmis 6% sūdzību, bet ūdens transports – 4%.

Sūdzības, kas saistās ar naktsmītnēm, ir saistītas ar dzīvošanas apstākļiem, un nepareiziem maksājumiem, istabiņu iekārtojumu, netīrību bāros un restorānos, kā arī iztrūkstošu informāciju par viesnīcas cenām un iespējamām piemaksām.

Izveidotais FUCI izdevums izskaidros tūristiem viņu tiesības un sniegs informāciju kā rīkoties attiecīgās situācijās. Patlaban šis izdevums ir pieejams FUCI mājas lapā internetā: www.fuciweb.org.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Dome Hotel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44763398sec.