Foto: Thecoopfam.wordpress.com
Autors: Jānis Dobkevičs
Avots: Visitdenmark.com/BalticTravelnews.com
2011. gada 4. novembrī Dāņu brūvētavas sāks prezentēt visiem ilgi gaidīto Ziemassvētku alu. Tā saucamā «Julebryga» stiprā alus prezentācija pērn ieguva nacionālu nozīmi. Dānijā tiek svinēta tā saucamā «J» diena, jeb «Julebryga» diena, kura tradicionāli tiek svinēta pirmajā novembra piektdienā.
20:59 sākas dāņu Ziemassvētku alus tirgošana restorānos, bāros, kafejnīcās. Pirmajā jaunā alus «Julebryga» sezonas dienā alus tiks piedāvāts par velti. Arī eksotiskās piedevas, kā anīss, vaniļa, kanēlis, šokolāde, lakrica un mellenes nepaliek neizmanotas. Kā tradicionālās ēdienu uzkodas tiek piedāvāts zivs, bekons, cūkgaļa vai pīles gaļas uzkodas. Ne visi dāņu bāri un restorāni dāvina Ziemassvētku alu saviem klientiem. Izvēlētajiem savukārt savu dienas ēdienkarti nākas pieskaņot īpašajai Ziemassvētku alus garšai.
Pēc 10 nedēļām un aptuveni 30 miljoniem pārdotām alus pudelēm Ziemassvētku rēgs būs garām.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.