Jauna viesnīca Vācijā – augstu koka zaros vilku aploka vidū

Lejā gaudojoši vilki, augšā – cilvēks. Tas, kas pirmajā mirklī izklausās pēc nopietna starpgadījuma ar savvaļas zvēriem, patiesībā ir jauns tūrisma piedāvājums dabas mīļotājiem. To attīstījuši Vācijas Lejassaksijas federālās zemes Derverdenas Vilku centra (Wolfcentrum Dörverden) uzņēmēji.

Vilku centrs kopš nesena laika piedāvā ģimenēm jaunu piedzīvojumu – nakšņošanu kokā ierīkotā mājoklī Tree Inn ar skatu uz sešu jaunu vilku apdzīvoto voljēru. Ar „koka mājokli” šai gadījumā nebūt nav jāsaprot ļodzīgas kāpnes un nabadzīgi iekārtotu lāviņu koka zaros, bet gan futūristiskā stilā veidotu koka ēku, kas nostiprināta piecu metru augstumā virs zemes. Uz 30 kvadrātmetrus lielo viesu istabu ved iekārts tiltiņš, bet pašā istabā ir minibārs, plakanā ekrāna televizors un skaista jumta terase. Septiņus metrus garā stiklotā fasāde ļauj uz lejā mītošajiem vilkiem – Jivu, Juri, Odinu, Olomuku, Remo un Sīriusu skatīties pat no koka mājā ierīkotās vannasistabas.

Kamēr viesi sēž koka zaros ierīkotajā mājoklī, jaunie vilki lejā spēlējas gluži kā kucēni, ķer peles, bet, ja kaut viens no tiem iegaudojas, tam nekavējoties pievienojas arī pārējie pieci. Šie vilcēni pirms diviem gadiem nonākuši centrā kā mazuļi un tur arī mākslīgi izbaroti, jo viņu māte bija gājusi bojā. Vilcēni jau kopš mazotnes pieraduši pie cilvēkiem, tāpēc ir drošāki nekā pārējie Vilku centra voljēros mītošie sugasbrāļi.

Derverdenas Vilku centru veido divi lieli vilku voljēri, kas pieciem tajos mītošajiem Eiropas pelēkajiem vilkiem dod iespēju arī paslēpties no ziņkārīgajiem tūristu skatieniem. Mežā izveidota skatu platforma, kas ļauj apmeklētājiem vērot vilku ikdienu. Privātā centra mērķis ir ļaut cilvēkiem iepazīt vilku izturēšanos, bara sociālo struktūru un medību izturēšanos. Plānots, ka ar laiku centra apmeklētāju skaits gadā sasniegs 100`000, bet pieciem pelēkajiem vilkiem pievienosies arī polārvilki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67024493sec.