4 mākslīgās pludmales, kurās atveldzējas pilsētnieki

Vairākās pasaules lielpilsētās, kuras ģeogrāfiski neatrodas dabiski veidojušos smilšu pludmaļu tuvumā, iekārtotas mākslīgas atpūtas vietas. Lai pilsētnieki varētu bezrūpīgi ķert iedegumu un nodoties vasarīgām izklaidēm, pastāvīgi tiek domāts par to, lai mākslīgajās pludmalēs valdošā gaisotne maksimāli līdzinātos eksotiskiem tropu liedagiem.

Parīzes pludmales Sēnas krastā (Francija)

Kopš 2002. gada ik vasaru (no jūlija vidus līdz augusta vidum) parīziešiem dota iespēja atpūsties mākslīgi veidotās pludmalēs Sēnas upes labajā krastā. Šeit vasarīgās dienas ļauts izbaudīt pēc pilnas programmas – smiltis, palmas, kafejnīcas, alpīnisma sienas, deju nodarbības un veldzējošas strūklakas.

Ņujorkas pludmale uz Gubernatora salas (ASV)

Gada karstākajās dienās ņujorkieši patvērumu var rast 2 000 kvadrātmetru plašajā mākslīgajā pludmalē, kas izvietota uz bijušās militārās salas – vietā, kur satiekas Austrumu un Hudzonas upes. Šī pludmale apmeklētājiem ik gadu atvērta jau no 26. maija līdz 30. septembrim. Nedēļas nogalēs no Manhetenas un Bruklinas uz mākslīgo liedagu iespējams nokļūt ar prāmi, uz kura klāja par ballīti gādā pasaulslaveni dīdžeji.

Brisbenas ielu pludmale (Austrālija)

Brisbenā izveidotā mākslīgā pludmale atgādina eksotisku lagūnu – tajā sastopamas baltas smiltis, kā arī subtropu augi un koki. Turklāt no Brisbenas upes dienvidu krastā izvietotās atpūtas vietas paveras burvīgs skats uz ūdensteci un pilsētu.

Notingemas Rivjēra (Lielbritānija)

Katru gadu Lielbritānijas pilsētā Notingemā tiek gādāts par 300 tonnām smilšu un izklājama dēļu celiņa ar 600 metru kopgarumu, lai radītu pilsētas mākslīgo liedagu. Šī ir lieliska atpūtas vieta gan bērniem, gan pieaugušajiem – izklaižu sarakstā ietilpst atrakciju braucieni, peldbaseins, bārs, dīdžeju uzstāšanās, pludmales futbols un pat brīvdabas kino.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.26735306sec.