Tūristus Dienvidaustrumāzijā brīdina par nāvējošiem kokteiļiem

Tūristiem, kas plāno doties uz Dienvidaustrumāziju, ārsti iesaka izvairīties no alkoholisko kokteiļu lietošanas šīs pasaules reģiona bāros – iespējams, tie satur metanolu tādā daudzumā, kas var izraisīt aklumu.

Brīdinājumi izskanējuši pēc tam, kad kāda 19 gadus veca jaunzēlandiešu tūriste guva redzes traucējumus, jo kādā Indonēzijas bārā bija izdzērusi līdz 10 kokteiļiem, kuri, kā izrādījās, saturēja metanolu. Problēmas ar redzi viņa sākusi piedzīvot, kad jau bija atgriezusies Jaunzēlandē.

Gados jaunā tūriste bija malkojusi araku – Indonēzijā populāru, alkoholisku dzērienu ar kokosriekstu garšu, kurš gatavots uz rīsu un cukurniedru bāzes.

Bieži vien šī dzēriena izcelsme nav legāla, un tādā gadījumā pastāv iespēja, ka tas var saturēt metanolu – ķīmisku vielu, ko lieto kā degvielu, šķīdinātāju un antifrīzu.

Pat 10 mililitri iekšķīgi lietota metanola var izraisīt aklumu, bet vairāk nekā 100 mililitru norīšana gandrīz vienmēr ir nāvējoša.

Iepriekš ziņots, ka redzes problēmas, kā arī paātrināta elpošana jaunzēlandiešu tūristei sākusies divas dienas pēc araka lietošanas.

Sieviete esot meklējusi palīdzību tikai pēc tam, kad jau izjutusi redzes problēmas. Draudi viņas dzīvībai novērsti, taču jaunietei nu būs jāsadzīvo ar neatgriezeniskiem redzes bojājumiem.

Austrālāzijas reģiona mediķi ir satraukti par pieaugušo metanola saindēšanās gadījumu skaitu pēdējo gadu laikā, tādēļ nolēmuši brīdināt tūristus par iespējamo risku.

Pagājušajā gadā vēl kāds jaunzēlandietis, 29 gadus vecais Maikls Dentons gāja bojā Bali pēc tam, kad bija lietojis nepareizi destilētu araku – arī tas saturēja metanolu.

Taču 2009. gadā divu nedēļu ilgā periodā Bali no saindēšanās ar metanolu gāja bojā pat 25 cilvēki, to skaitā arī četri ārzemnieki.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28998923sec.