Greenpeace atvainojas par kampaņu Naskas līniju tuvumā

Organizācijas "Greenpeace" vadītājs solījis doties uz Peru, lai personīgi atvainotos par vides aktīvistu darbībām seno Naskas līniju tiešā tuvumā.

"Greenpeace" norāda, ka ir gatava uzņemties visu atbildību par notikušo. Kāds Peru valdības pārstāvis atzinis, ka valdība grasās tiesāties ar aktīvistiem, kuri it kā esot nodarījuši bojājumus senajiem ģeoglifiem, tuksnešainajā apvidū atstājot pēdu nospiedumus.

"Mēs saprotam, ka tas izskatās ļoti slikti," norādīja "Greenpeace". "Mūsu rīcība bija bezatbildīga un muļķīga."

Aizvadītajā nedēļā "Greenpeace" aktīvistu darbības pie Naskas līnijām bija saistītas ar kampaņu, kuras nolūks bija pievērst 190 valstu delegātu, kuri viesojās ANO konferencē netālu esošajā Limā, uzmanību atjaunojamās enerģijas izmantošanai. Aktīvisti teritorijā, kurā ieiet stingri aizliegts, izvietoja no dzeltena auduma veidotu uzrakstu: "Laiks pārmaiņām; Nākotne ir atjaunojama". Sākotnēji "Greenpeace" atzina, ka tas ticis darīts "ārkārtīgi piesardzīgi", lai neradītu nekādus postījumus.

Tomēr Peru kultūras ministra vietnieks Luiss Haime Kastiljo šādu rīcību nodēvējis par "pļauku sejā visam, ko peruāņi uzskata par svētu", un atzinis, ka atbildīgajiem var tikt liegta izceļošana no valsts un piemērotas apsūdzības par uzbrukumu arheoloģiskam piemineklim, sodot viņus pat ar sešu gadu cietumsodu. Kastiljo atzinis, ka nevienam nav ļauts bez īpašas atļaujas spert kāju vietā, kur darbojušies aktīvisti, savukārt tiem, kuri šādu atļauju ieguvuši, jāvalkā speciāli apavi.

Tiek ziņots, ka "Greenpeace" izpilddirektors Kumi Naidu gatavojas doties uz Limu, lai izteiktu atvainošanos par notikušo.

Naskas līnijas ir gigantiski dzīvo radību, stilizētu augu un citu tēlu silueti, kas attēloti zemes virskārtā un tapuši pirms aptuveni 1 500 vai 2 000 gadu. Tiek uzskatīts, ka itin noslēpumainajām līnijām savulaik bijusi rituāla vai astronomiska nozīme.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43582201sec.