Latgales vēstniecībā GORS eksponēta Madaras Auzenbahas izstāde

Latgales vēstniecībā GORS eksponēta Madaras Auzenbahas izstāde

Līdz 2024. gada 18. augustam Latgales vēstniecībā GORS Mākslas galerijā būs eksponēta Madaras Auzenbahas izstāde “Zeme ar zilo puķi”. Tas ir stāsts par piederību un saknēm, kur māksliniece simbolu valodā ataino notikušu mirkļu, pieredzētā, sajūtu un dažādu emociju fiksācijas.

Zilā krāsa vienmēr ir bijusi tālo debesu simbols. Bet tad cilvēks iemācījās aizsniegt zilās debesis, un izrādījās, ka, augstu no debesīm skatoties, arī planēta Zeme ir spoži zila. Zilā ir Zemes - cilvēces māju - krāsa. Tā apzīmē piederības sajūtu. Zili ziedi dabā ir sastopami visretāk. Tie kļuvuši par ilgu un cerību simboliem. Tie apzīmē metafizisku tiekšanos pēc bezgalīgā un nesasniedzamā.

Izstāde “Zeme ar zilo puķi” ir stāsts par piederību un saknēm. Tajā māksliniece simbolu valodā ataino notikušu mirkļu, pieredzētā, sajūtu un emociju fiksācijas, kas ieskicē viņas laimīgās vietas ainavu. Un nē, tur nezied tikai rozes. Tur ir prieks, mīlestība, bailes, dusmas, naids, izmisums, bet pāri visam – pieņemšana un piedošana. Tikai piedodot rodas spēks sajust laimi.

Izstādes gleznu galvenais iedvesmas avots ir mākslinieces dzimtas mājas – viņas laimīgā zeme. Tā ir vieta, kurā atgriežoties, kaut tikai domās, var rast spēku un mieru. Māksliniecei glezniecība ir piederības pasaulei meklējumi. Zilā puķe simbolizē cerību uz laimi – te, uz Zemes, tagad. Mēs visi meklējam savu laimīgo vietu – šī izstāde ir vēlējums to atrast mums visiem!

Madara Auzenbaha (1988) 2017. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, absolvējot Vizuālās mākslas nodaļu. 2010. gadā absolvējusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas Glezniecības nodaļu. Programmas Erasmus ietvaros papildinājusi zināšanas Vācijas, Spānijas, Somijas mākslas augstskolās. Izstādēs piedalās kopš 2009. gada, sarīkojusi 3 personāliztādes. Madara piedalījusies grupu izstādēs Vācijā, Latvijā, Igaunijā, Indijā, citur. Darbojas kā grafiskā dizainere un grāmatu ilustratore.

Latgales vēstniecības GORS Mākslas galeriju iespējams apmeklēt no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00. Vairāk informācijas: www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53021002sec.