Lietas, ko derētu zināt, lai mazinātu stresu vasaras atvaļinājumā

Tuvojas rosīgā vasaras ceļojumu sezona. Dodoties brīvdienās, Jums jābūt gatavam iespējamam stresam. Lidostas būs pārpildītas un lidmašīnas būs pilnas.Šeit ir daži padomi, kas Jums palīdzēs izvairīties no nevajadzīgām grūtībām.

 

Apstipriniet atkārtoti savu lidmašīnas rezervāciju
Ja negribat lidostā jebkādas nelāgus pārsteigumus, tad divas nedēļas pirms Jūsu lidojuma, sazvanieties vai paskatieties internetā, lai pārliecinātos, ka lidsabiedrības datorā parādās Jūsu rezervētā biļete. Tāpat pārbaudiet lidojumu sarakstu, vai tas atbilst iepriekšējam laika plānam.

 

Ja ir notikušas izmaiņas, lidsabiedrībai par to Jums ir jāziņo, bet ne vienmēr tas tā notiek. Divas līdz trīs dienas pirms izlidošanas atkārtoti pārbaudiet izlidošanas laikus. Jums tāpat vajadzētu atkārtoti apstiprināt atgriešanās laikus, vēlams 24 līdz 48 stundas iepriekš. Pārliecinaties, ka lidsabiedrībai ir Jūsu mobilā tālruņa vai viesnīcas telefona numurs, lai, ja ir kāda aizkavēšanās, viņi varētu Jūs sazvanīt.

 

Reģistrējieties internetā
Daudzas lidsabiedrības 24 stundas iepriekš atļauj internetā izdrukāt iekāpšanas biļeti. Labums ir acīmredzams – viena lieta, kas mazāk jādara lidostā. Ja Jums ir bagāža, Jūs tā jāreģistrē, bet ja nav, Jūs variet nestāvot rindā doties uz muitas pārbaudi.

 

Esiet lidostā laicīgi
Ierodoties neilgi pirms reģistrācijas slēgšanas Jūs variet nokavēt savu lidojumu vai arī Jums var atteikt pie pasu kontroles. Vietējiem lidojumiem būtu ieteicams būt lidostā vismaz 90 minūte agrāk. Ja Jums ir nepieciešams novietot automašīnu stāvvietā vai tas ir starptautisks lidojums, dodiet sev vismaz divas stundas. Nokavē savu lidojumu un jūs nedabūsiet vietu nākošajā lidojumā vai pat lidojumā pēc tam, tādēļ vien, ka lidmašīna būs pilna.

 

 

 

Paturiet prātā – Jūsu rezervācija un sēdvieta vietējos reisos var tikt atcelta, ja Jūs nereģistrējieties vismaz 20 minūtes pirms izlidošanas. Noteikumi ir savādāki starptautiskajiem reisiem.

 

Lidsabiedrībām ir tiesības izpārdot lidojumus. Šajā vasarā varbūtība pazaudēt vietu lidmašīnā ir lielāka, kā jebkad iepriekš. Kad lidsabiedrībām ir nepieciešams atteikt iekāpšanai pasažieriem, vērā tiek ņemts reģistrēšanās laikā. Tie, kuri ierodas pēdējie, pirmajiem tiek atteikts.

Reģistrētās bagāžas ierobežojumi
Lielākā daļa lidsabiedrību nepieņems bagāžu reģistrācijai, ja ir palicis mazāk kā 30 minūtes pirms izlidošanas. Jūs varat nokavēt savu lidojumu, reģistrējot savas somas pārāk vēlu. Kā arī, ja bagāžas svars pārsniedz atļauto limitu, jārēķinās ar pamatīgām soda naudām

 

Pazaudētā bagāža
Lidsabiedrības vēlas, lai Jūs un Jūsu bagāža ielido kopā, un 99% tas arī darbojas. Bet 1% novirze nozīmē, ka vairāk kā 3,5 miljoni somu būs pazaudētas vai aizkavēsies. Tādēļ Jums ir nepieciešams būt gatavam sliktākajam iznākumam. Ieteicams ir ņemt divas mazas somas , ar maiņas drēbēm katrā no tām, labāk, kā viena liela soma. Atcerieties, svarīgākajiem priekšmetiem, kā piemēram zālēm, ir jābūt Jūsu rokas bagāžā.

 

Izturēšanās pret kavēšanos un atcelšanu
Ja Jūsu lidojums kavējas, paliekat uzgaidāmajā telpā, līdz oficiāli tiek paziņoti jauni izlidošanas laiki. Pat tad neejiet pārāk tālu. Apstākļi var mainīties – labojumi var tikt veikti ātrāk, nekā Jūs varat domāt. Ja nedzirdēsiet pēdējos paziņojumus, iespējams, p[alaidšiet garām savu reisu.

 

Ja Jūsu lidojums ir atcelts, iestājieties rindā, lai atceltu rezervāciju un sagatavojiet mobilo telefonu. Jums var būt labāka iespēja atcelt rezervāciju, zvanot lidsabiedrības rezervēšanas nodaļai. Nebaidieties pajautāt, vai Jūs variet dabūt sēdvietu citā lidsabiedrības lidmašīnā, kas izlidos drīzāk.

 

Auto noma
Lai izvairītos no dārgiem pārsteigumiem, Jums jāpārzina noteikumi. Tātad, ja Jūs paņemat mašīnu sestdienā, 3 pēcpusdienā un atgriežat to svētdien 3:01 pēcpusdienā, Jūsu noma ir vairāk kā viena diena. Atkarībā no kompānijas, Jums būs jāmaksā par divām dienām vai par papildus stundu – kas var būt tikpat dārgi, kā trešā diena. Auto nomu pamatā prasa samaksu 24-stundu periodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56239295sec.