Top 10 Luksuss viesnīcas tējas mīļotājiem

 
 

Lieliskākās tējas pasaulē nāk no nedaudzām valstīm; Ķīnas – Formosas (Taivānas) – Ceilonas (Šrilankas) – Japānas un Indijas.


Izpētiet pasaules lieliskākās tējas plantācijas…no austrumiem līdz cilvilzētajai augstajai tējas kultūrai pasaules lielākajās pilsētās…Londonā, Honkongā, Keiptaunā …


Banjanas koka tējas salons (BANYAN TREE LIJIANG) – Junnana, Ķīna Tējas pirmssākumi Ķīnā meklējami jau kopš 2737 gada pirms mūsu ēras. Šodien iespējams apmeklēt Junnanu (Yunnan) vienu no varenākajiem tējas audzēšanas reģioniem pasaulē un apmesties galvu reibinošā jaunā kūrortā, kas ticis atvērts tikai 2006.gada maijā.

Ieteicams apmeklēt Banjanas koka tējas salonu (Banyan Tree's Tea Lounge), kur iespējams daudz iemācīties par pārsteidzošajiem tējas pagatavošanas veidiem un nobaudīt dažas no izsmalcinātākajām tējas izlasēm. Brīvdabas skatuve izklaidēs un iepazīstinās ar vietējo kultūru. Apkārtnes skaistums atklājas neskaitāmā daudzumā formu – Pūķa sniegotie kalni (Jade Dragon Snow Mountain), pilsētas bruģētās ielas un tūkstoš gadus veci tilti, vietējo cilvēku un viņu tradīciju šarms. Šī vieta ir iekļauta arī UNESCO Pasaules Kultūras mantojuma sarakstā. Orld Heritage List.


Pieejams arī Banjanas koka SPA (Banyan Tree Spa), kuru raksturo tajā pieejamās īpašās procedūras un izmantotie produkti.


GORA KADAN – Japāna, kas atrodas vienā no Hakones nacionālā parka ielejām, Fudži vulkāna piekājē.

Šeit var atklāt senās Japānas dabas brīnumus – imperatora ģimenes agrāko vasaras rezidenci. Šī celā rezidence ir izveidota idilliskā vidē, tā piedāvā skaistas, tatami stilā veidotas istabas ar ciprešu vannām, krāšņas brīvdabas vannas, baseinus un džakuzi. Istabās atrodas lieliski akvareļi, kuros attainoti ķirši, priedes un bambusu audzes, uz galda atrodams izsmalcināts rakstāmpapīrs, tinte un tradicionālā bambusa ota, gadījumā, ja klients jūtas tik iedvesmots, ka vēlas uzrakstīt haiku...

Pēc vizītes uz netālo Japānas Botānisko dārzu vai arī Mākslas un Tradīciju muzeju ir laiks nobaudīt tradicionālo japāņu tēju. Tējas pagatavošanas un pasniegšanas mākslu japāņi ir attīstījuši tā, kā neviena cita kultūra. Tējas dzeršana japāņiem ir kļuvusi par garīgu filozofiju. Pusdienlaikā viesnīcas klients tiek pavadīts uz privātu ēdamistabu, kur to pārsteidz bagātīga maltīte ar dažādiem ēdieniem. Gora Kadan sniedz vienreizēju, garīgu pieredzi un parāda viesmīlības mākslu jaunā, citur nesastopamā līmenī.

Glenburnas tējas plantācijas (GLENBURN TEA ESTATE) - Dardžīlinga (DARJEELING), Indijā. Šodien Indija ir lielākā tējas ražotājvalsts pasaulē. Indijā ir vairāk nekā 35 000 tējas plantāciju, un kopējā tējas raža gadā sastāda gandrīz vienu miljonu tonnu.

Mājvieta vairākiem lieliem tējas ražošanas reģioniem, no kuriem visvairāk pieminētā ir Dardžīlinga (Darjeeling), kas atrodas augstu Himalaju kalnos Ziemeļindijā, aptuveni 6000 pēdu augstumā. Šeit aug viena no pasaules vērtīgākajām tējām – Dardžīlingas tējas tiek dēvētas par visu tēju šampanieti.


Apmeklējiet Glenburnas tējas plantāciju, lai saņemtu vēl nebijušas tējas sniegtas pieredzes! Šo plantāciju 1860.gadā izveidoja skotu plantatori augstu Himalaju kalnos. Viņu mājvieta, kas tagad ir atjaunota, piedāvā istabas ar lielisku skatu uz kalniem un ielejām, rakstainu linu gultas veļu un Dardžīlingas zaļās tējas esenci saturošus tualetes piederumus.

 

Ceilonas tējas takas (CEYLON TEA TRAILS) – Šrilanka Zaļojošie Ceilonas kalni, arī pazīstami kā Šrilanka, ir pārpilni pasaules klases tējas.

Centrālajā Šrilankā atrodas Bogawantalawa ieleja, pazīstama arī kā tējas zelta aleja, šī ir vecās, labās Ceilonas tējas mājvieta, to ieskauj zaļi pakalni, plantatoru bungalo, kā arī lieliskas tējas un izsmalcināts serviss.


4000 pēdu augstumā atrodas Ceilonas tējas takas – četri klasiski koloniālie bungalo, kurus veidojuši briti. Šīs vēsturiskās mājas ir tikušas atjaunotas, tās piedāvā viesiem unikālas pieredzes funkcionējošā tējas plantācijā. Mākslas darbi un mēbeles ir rūpīgi izvēlētas, lai saskanētu ar pārējo bungalo arhitektūru.

Šeit iespējams atpūsties skaistos, angliskos dārzos, izbaudīt SPA procedūras, apmeklēt tējas ražotni vai arī aktīvi atpūsties dodoties pārgājienos vai izbraucienos ar velosipēdu.

Var izbaudīt arī tējas pēcpusdienu mauriņā ar kūkām, zemenēm un krēmu, noraugoties uz skaisto ezeru un kalniem. Atpūtnieku pieredzi papildina arī tenisa korti, kriketa un citu spēļu laukumi.


Fuchun kūrorts (FUCHUN RESORT) – Hangzho (HANGZHOU), Ķīnā. Šis idilliskais kūrorts atrodas krāšņos, ar tējas stādiem noklātos kalnos tikai 150 jūdzes no Šanhajas. Romantiskie paviljoni pie kalnu ezera un privātās villas ir kalnu ieskauti. Šī ir vieta par kuru ikviens domātu, ka tāda ir iespējama tikai stāstu grāmatās. Grezns interjers apvieno ķīniešu moderno un tradicionālo dizainu – vannas istabas ir milzīgas un dažās no villām pat atrodas iekšējie peldbaseini.


Šī mierpilnā vide ir ideāli piemērota, lai izbaudītu tējas tases un dabas saskaņu. Kūrortā atrodas pirmklasīgs 18 bedrīšu golfa laukums un Fuchun SPA, kas piedāvā izbaudīt senos ķīniešu līdzsvara un harmonijas principus...

Lalu Saules Mēness ezers (LALU - SUN MOON LAKE) atrodas Taivānas salas ģeogrāfiskajā centrā, kas agrāk bija pazīstams ar nosaukumu Formosa.
Šeit tiek ražota viena no retākajām un garšīgākajām tējas šķirnēm -Formosa Oolong tēja. Novietots skaistajā mistiskā ezera tuvumā, Lalu tējas nams specializējas dažādu saldumu un plaša klāsta vietējo un Ķīnas tēju pasniegšanā. Lalu tiek uzskatīts par ekskluzīvāko vietu Taivānā. Lalu arhitektūra ir veidota Zen stilā, tajā izmantoti četri galvenie celtniecības materiāli – koks, akmens, stikls un dzelzs.


Viesnīcā pieejams arī Taivānā garākais apsildāmais peldbaseins (60 metri/197 pēdas) un Lalu SPA ar plašu dabīgo procedūru klāstu. Ieteicams apmeklēt arī tempļus un dažādos dārzus, lai pilnībā izbaudītu Saules Mēness ezera skaistumu.

MOUNT KENYA SAFARI CLUB safari klubs agrāk bija privātais patvērums filmu zvaigznei Viljamam Holdenam. Šī vieta vēl aizvien saglabā ekskluzivitātes un Vecās Pasaules romantikas auru Āfrikas sirdī.


Šī ir vienīgā viesnīca pasaulē, kas atrodas tieši uz ekvatora aptuveni 200 km uz ziemeļiem no Nairobi, Kenijas kalna nogāzē. Ieteicams izbaudīt kluba piedāvāto ekvatora šķērsošanas ceremoniju, kā arī pēcpusdienas tēju Trofeju salonā (Trophy Lounge).

Salona īpašo atmosfēru rada senās arābu un āfrikāņu lādes, liels kamīns un laika zoba skartas sofas. Draudzīgajā, atbrīvotajā atmosfērā var izbaudīt pēcpusdienas tēju un kūkas. Uz terases iespējas tuvāk apskatīt Kenijas kalnu un tā skaisto apkārtni.


Piedalieties arī kluba piedāvātajās sportiskajās aktivitātēs – pieejams golfs, makščerēšana, izjādes ar zirgiem, tennis utt.

Nelsona kalna viesnīca (MOUNT NELSON HOTEL) – Keiptaunā, Dienvidāfrikā. Šī ir Dienvidāfrikas “dižciltīgā dāma” — britu koloniālā stilā veidota viesnīca, kas darojas jau vairāk nekā gadsimtu.


Mount Nelson Hotel turpina britu tradīcijas, piedāvājot tradicionālo pēcpusdienas tēju ar sviestmaizēm, kūpinātu lasi, garšīgo Dienvidāfrikas sieru un cepumiem, nemaz nerunājot par populārajiem kviešu plāceņiem un zemeņu ievārījumu, kā arī plašo tēju kāstu, ieskaitot Lapsang Souchong, Rooibos, Earl Grey, Darjeeling, Orange & Cinnamon, Green tea & Mint un Jasmine Green.

Mount Nelson Hotel piedāvā eleganci un izsmalcinātību, kas apvienota ar mūsdienīgām ērtībām un komfortu.

PENINSULA – Honkonga, Ķīna Viesnīcas Peninsula halle ir viena no prestižākajām tikšanās vietām Honkongā – steidzīga, bet tai pašā laikā relaksējoša tējas dzeršanas un pusdienošanas vieta. Vestibila klasiskais majestātiskums ir kā leģendārās viesnīcas diženuma ieniesojums.

Izveidota izsmalcinātajos 20.gadsimta 20tajos gados viesnīca turpina noteikt viesmīlības standartus visai pasaulei, piedāvājot austrumu un rietumu viesmīlības apvienojumu klasiski diženā un mūžīgas elegances apvītā atmosfērā.

Viesi var apmesties vēsturiskajā galvenajā ēkā, vai arī daudz mūsdienīgākos numuros Peninsula tornī ar skatu uz ostu un pilsētu.


Ricas viesnīca – Londona, Anglija Tējas dzeršana Ricas viesnīcā ir kā sevis apliecinājums. Lieliska tēju izvēle, pirmklasīgi pagatavotas sviestmaizes, svaigi kviešu plāceņi, ievārījums, kā arī dažādie krēmi un kūkas – sniedz neaizmirstamu tējas dzeršanas pieredzi.

Tējas dzeršanai Ricas viesnīcā ir jāgatavojas jau laikus, rezervāciju veikšana sešas nedēļas iepriekš ir absolūta nepieciešamība!

Ricas viesnīcā Londonā ir jāievēro arī formāls ģērbšanās stils – kungi tiek lūgti vikt žaketes un aplikt kaklasaites, ja vēlas izmantot restorānu vai Palm Court tējas dzeršanao. Personas džinsās vai sporta kurpēs šeit netiek ielaistas.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.143255sec.