Noslēdzas projekts „Deviņas upes Vidzemē”

 

22. novembrī ar žurnālistu un tūrisma aģentūru pārstāvju vizīti noslēdzās Vidzemes Attīstības aģentūras projekts „Deviņas upes Vidzemē”, kas tika realizēts 12 mēnešu laikā. Projekta laikā tika veicināta ūdenstūrisma attīstība Vidzemē, radot nozares institucionālo, zināšanu un infrastruktūras pamatu, kā arī attīstīta pārrobežu pieredzes pārņemšana un veicināts nodarbinātības pieaugums tūrismā un ar to saistītājās nozarēs.

 

Noslēguma braucienā uz Vidzemi piedalījās vairāk kā 40 mediju un tūrisma aģentūru pārstāvji, kam pasākuma laikā bija iespēja apskatīt un iepazīties ar projektā paveikto.

 

Kā pirmais objekts brauciena ietvaros tika apskatīts viesu nams „RakšiCēsu rajona Amatas novadā, kas atrodas Gaujas krastā un šobrīd viesiem piedāvā plašas atpūtas iespējas: pirti, makšķerēšanu, izbraucienus ar kvadracikliem un sniega motocikliem, peintbolu, laivu nomu un kā jaunums gan „Rakšos”, gan Vidzemes pusē ir lamu audzēšana.

 

Valmieras rajona Brenguļu pagastā gleznainā Gaujas ielokā pie Abula ietekas Gaujā izveidots kempings „Jaunarāji”, kur ar ES struktūrfondu projektu finansējumu uzceltas 5 labiekārtotas kempinga mājiņas, kas katra paredzēta 8 cilvēkiem. „Jaunarāji” dibināti 2003. gadā un katru gadu tiek labiekārtots arī Gaujas krasts un papildinātas kempinga viesu atpūtas iespējas ar sporta laukumu, pirti, banketu zāli.

 

Kā viens no interesantākajiem ūdenstūrisma veicināšanas pasākumiem ir Plostnieku svētki Strenčos un arī brauciena dalībniekiem bija iespējas iepazīties ar plostu izgatavotājiem un uzzināt par plostošanas perspektīvām tūrismā, kas gan ir samērā ekskluzīvs izklaides veids tūrisma piedāvājumā.

 

Kā ceturtā atpūtas iespēja gan ūdenstūristiem, gan pārējiem interesentiem Gaujas krastos apskatei tika piedāvāts tūrisma un atpūtas komplekss „LācītesGulbenes rajona Rankas pagastā, kur ir iespējams izbaudīt īstu dūmu pirts garu, doties izjādē ar zirgiem, iznomāt velosipēdus, papusdienot, kā arī vienkārši izbaudīt atpūtu pie dabas. Komplekss pagaidām vēl ir attīstības sākumposmā, bet ar laiku atpūtas iepēju klāsts tiks ievērojami papildināts, par ko liecina aktīvie būvniecības darbi teritorijā.

 

Interesants un ar vēsturisku elpu pildīts ir Ates muzejs Alūksnes rajona Kalncempju pagastā, kur brauciena dalībniekus gaidīja ne vien izsmeļoša ekskursija pa Vidzemes lauku sētu ar 13 ēkām, iepazīstinot ar latviešu zemnieka darbarīkiem, bet arī pašceptas maizes un kaņepju sviesta degustācija muzeja lielajā saimes istabā. Ates muzeja teritorija labiekārtota izmantojot ne vien „Deviņas upes Vidzemē”, bet arī „Trīs stīgas Vidzemē” projektu finanšu līdzekļus.

 

Kā pēdējais apskates objekts bija „Kalsnavas pinumi” Madonas rajona Kalsnavas pagastā, kas savu darbību aizsākuši jau 1961. gadā un šobrīd piedāvā aptuveni 100 veidu grozus, mēbeles un citus interjera priekšmetus.

 

Projekta ietvaros tika izdoti arī informatīvi bukleti ūdenstūristiem par deviņām Vidzemes upēm: Pedzedzi, Amatu, Braslu, Tirzu, Rūju, Salacu, Vaidavu, Aivieksti un Gauju, brošūra „Labu apetīti, ūdenstūrist!”, kā arī rokasgrāmatas ūdenstūrisma un lauku tūrisma uzņēmējiem un tūrisma informācijas sniedzējiem.

 

Projekts „Deviņas upes Vidzemē” ir pierādījis, ka Latvijā var un spēj realizēt plašus, reģionālus tūrisma projektus, attīstot ne vien tūrisma infrastruktūru, kas šī projekta ietvaros, ievērojami uzlabojusi situāciju Vidzemē gan atpūtas vietu labiekārtojuma ziņā, gan informācijas zīmju papildināšanā, bet liekot uzsvaru arī uz kvalitatīvu informācijas sniegšanu un ieguvi, kā arī apmācītu un zinošu personālu tūrisma pakalpojumu sniegšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Vasaras saulgriežu tirdziņš Liepājas reģiona TIB
Tirgus Rožu laukumā norisināsies divas dienas, 20.jūnijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un 21.jūnijā no 10.00 līdz 18.00. Ar lustēm, siera rituļiem un | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.514292sec.