PVD ieteikumi kā rīkoties, ja jums uzbrucis suns

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori ikdienas darbā arvien biežāk saņem iesniegumus par gadījumiem, kad cilvēkam uzbrucis suns.

2011. gada 8 mēnešos jau ir izskatītas 17 lietas un 4 gadījumos suņi atzīti par bīstamiem.

Pēc PVD rīcībā esošās informācijas salīdzinoši 2008. gadā izskatītas 11 lietas un 1 gadījumā suns atzīts par bīstamu, 2009. gadā izskatītas 15 lietas un 4 gadījumos suņi atzīti par bīstamiem, 2010. gadā izskatītas 16 lietas un 7 gadījumos suņi atzīti par bīstamiem.

PVD aicina gadījumos, kad Jums ir uzbrucis suns, nodarot miesas bojājumus, pirmkārt, izsaukt ātro medicīnisko palīdzību, otrkārt, telefoniski informēt par notikušo Valsts policijas darbiniekus un iespējami ātri sniegt rakstisku ziņojumu. Ja nav izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība, iespējami ātri griezties pie sava ģimenes ārsta, kas dos tālākos norādījumus ārstēšanas procesam! Treškārt, pēc iespējas ātrāk rakstiet iesniegumu ar iespējami detalizētu informāciju un pierādījumiem Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Iesniegumu par suņa turēšanas apstākļiem izskata PVD inspektori un PVD izveidota komisija, kura iepazīstas ar lietas materiāliem un novēro suņa uzvedību. Novērošanas dienā izvērtē dzīvnieku, tā uzvedību un rīcību, neņemot vērā blakusapstākļus – cilvēku savstarpējās attiecības, konfliktsituācijas u.c.

Ikdienas gaitās katram no mums jāatceras, ka dzīvnieks pilda savas funkcijas: sargā teritoriju, sargā savu saimnieku un ir tam uzticīgs. Suni nevajadzētu izprovocēt uz agresīvu rīcību. Iespējams, ka suns, kuru Jūs sastopat savā ceļā, mierīgi dosies tālāk un Jums nav viņš jāuzrunā, jāaizskar vai citādi jāpievērš viņa uzmanība.

Tāpat dienests aicina būt līdzatbildīgiem suņu saimniekiem gan pilsētās, gan lauku viensētās. Nav pieļaujama suņu nekontrolēta uzvedība ārpus privātās teritorijas, īpaši nodarot miesas bojājumus cilvēkiem, ievainojot vai nogalinot citus dzīvniekus. Suņu saimniekiem, kuri nav pārliecināti par sava suņa uzvedību, jānodrošina, ka viņu dzīvnieki atrodas pie pavadas, voljēros vai iežogotā platībā. Dienests īpaši prasīgs būs pret to suņu īpašniekiem, kuru nolaidīgā rīcība novedīs pie nopietnām sekām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11536002sec.