Piecas lietas, ko noteikti jāpaveic Barselonā

Vidusjūras pērle Barselona pavisam noteikti uzskatāma par vienu no košākajiem, kā arī apmeklētākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā. 

Turpinājumā daži padomi tiem ceļotājiem, kurus jau labu laiku Barselona vilina ar tās burvīgajiem liedagiem, Katalonijas šarmu un iepirkšanās iespējām.

Mielojieties ar jūras veltēm

Ir pilnīgi skaidrs, ka vietējo delikatešu nobaudīšana ir neatņemama teju jebkura ceļojuma sastāvdaļa, un Barselonā tās ir jūras veltes. Vai nu izvēlēsieties tvaicētas zivis, vai garneles ar paelju, jebkurā gadījumā baudīsiet vissvaigākos jūras gardumus. Noteikti jāizmēģina pludmales iedvesmotais restorāns "Barceloneta", kura ēdienkartē atradīsiet neskaitāmus pavārmākslas meistardarbus, kuru pamatā ir jūras veltes.

Apskatiet Gaudi darbus

Pat tad, ja ievērojamu vietu apskatīšanai iespējams atlicināt vien dažas stundas, atrodoties Barselonā, noteikti jāapskata leģendārā arhitekta Antoni Gaudi pārsteidzošās kreativitātes augļus. Gaudi savas dzīves lielāko daļu pavadīja tieši Barselonā – viņa radīti šeit ir pat apgaismes stabi. Gaudi pazīstamāko projektu vidū jāmin Guela parka dārzi un Svētās Ģimenes katedrāle – pie tiem arhitekts kopumā strādājis 43 gadus.

Dodieties pastaigā pa La Boqueria tirgu

Lielākajai daļai ļaužu Spānija visbiežāk asociējas ar lielisku ēdienu baudīšanu. Tas ir pilnībā pašsaprotami, un par to liecina arī Barselonas lielākais svaigo produktu tirgus "La Boqueria". Nonākot šeit, tūristus parasti šokē iespaidīgā nopērkamo augļu, dārzeņu, gaļas produktu, jūras velšu un sieru dažādība un daudzums. Dodoties uz "La Boqueria", pārliecinieties, ka klejošanai pa milzīgo tirgus placi varat atvēlēt vismaz vairākas stundas.

Iegriezieties kādā bārā

Barselonas kafejnīcās ap pulksten deviņiem no rīta noteikti manīsiet ne vienu vien biznesmeni malkojam kafiju, bet tajā pašā laikā nav pārsteidzoši redzēt dāmas, kuras nododas pļāpām kādā vietējā bārā. Barselonas bāru kultūra pārsteidz ar dažādību, turklāt bieži vien tie ir atvērti jau dienā, kļūstot par lielisku vietu, kur baudīt labākos reģiona vīnus. Ja vēlaties nokļūt bārā, kas piedāvā kolosālu ainavu un krietnu devu romantikas, noteikti iegriezieties "Mirablau", no kura paveras iespaidīgs skats uz pilsētu.

Izbaudiet pludmali

Vai nu tā ir nebēdnīga klejošana pa smiltīm ziemā, vai vasaras rīts, kurš pavadīts, ķerot iedegumu, Barselonas pludmales pārsteidz ar vienreizēju gleznainību. Turklāt pludmales apmeklējums ir ideāla bezmaksas aktivitāte, kā laiski pavadīt pēcpusdienu, kad jūsu bankas konta bilance, pateicoties iepriekš baudītajiem gardumiem, vairs nešķiet tik iepriecinoša. Vērts doties arī uz ziemeļrietumiem no Olimpiskās ostas, izvēloties kādu no piecām pludmalēm, sākot ar Platja de Nova Icaria.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.55637288sec.