Septiņi iemesli, kādēļ vērts pamēģināt ceļot vienatnē

Ceļošana nenoliedzami ir viens no veidiem, kā atgūt sen zudušas draudzības saites, kā arī piešķirt krāsas un atgriezt pagaisušo romantiku laulības dzīvē. Tomēr tie ļaudis, kuriem svešu zemju iepazīšana un jaunu kultūru atklāšana ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, nereti izvēlas ceļot vienatnē.

Kādēļ? Vai tiešām došanās brīvdienās vienatnē ir tā vērta? Lūk, septiņi iemesli, kādēļ "solo ceļošana", iespējams, ir tieši tas, pēc kā alkstat.

1. Jūs gūsiet lielāku kulturālo baudījumu nekā gadījumā, ja ceļosiet kopā ar kādu. Atkarībā no tā, kāds ir jūsu galamērķis, vietējie jūs pažēlos vai arī vēlēsies detalizētāk izpētīt jūsu personību. Otrajā gadījumā varat cerēt, ka tiksiet ielūgti uz vakariņām vai pat privātām ballītēm, kas savukārt būtu mazāk iespējams, ja jūs ceļotu divatā vai grupā.

2. Nav neviens, uz ko izgāzt dusmas gadījumā, ja sanāk apmaldīties.

3. Iespējams maksimāli koncentrēties uz savām interesēm, tādējādi padarot brīvdienas pilnvērtīgākas, baudāmākas.

4. Neskatoties uz to, ka neviens nepieskatīs jūsu somas, kamēr jūs apmeklēsiet tualeti, ceļošana vienatnē vairumā gadījumu prasa mazāk stresa. Ja ceļojat grupā, pat šķietami ideālu savstarpējo attiecību gadījumā kašķēšanās ir neizbēgama.

5. Svešzemju ļaudis parasti ir daudz ieinteresētāki izrādīt vietējo apkārtni un iepazīstināt jūs ar savas kultūras dārgumiem, ja ceļojat bez kompanjona. Šādi jūs palielināsiet savas iespējas nokļūt vietās, kuras parasti neapmeklē tūristu pūļi. Protams, nedrīkst aizmirst par pasākumiem personīgās drošības nodrošināšanai, tomēr īstais ceļotprieks bieži vien rodas, ja iespējams bez šķēršļiem komunicēt ar vietējiem iedzīvotājiem.

6. Pavisam iespējams, ka saulrietu baudīšana vienatnē kādā tropu pludmalē ir pat daudz sevišķāka un dziļāka pieredze nekā gadījumā, ja emocijas šajā vienreizējā mirklī nākas dalīt ar, piemēram, mīļoto cilvēku. Ir vērts pamēģināt!

7. Nav grūti izsecināt, ka "solo ceļošana" ir arī veids, kā atpūsties lētāk. Vienvietīgs viesnīcas numurs, protams, izmaksā mazāk, taču, ja blakus nav radu, draugu vai paziņu, neviens jums netraucēs pieņemt arī pareizo un, iespējams, maciņam draudzīgāko lēmumu par katru pirkumu, maršruta pieturvietu vai dalību maksas ekskursijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15475106sec.