Kā novietot auto Itālijā – nomātās mašīnas, atļaujas un autostāvvietas

Romas ielās nereti valda anarhija – vieni mašīnas bieži novieto uz trotuāra malas, citi, piemēram, pie baroka baznīcām, acīmredzami pārkāpjot noteikumus, bet tam pa vidu gadās vēl arī nezinoši tūristi, kuri ierodas savās vai uz vietas īrētās mašīnā.

Kā rāda prakse, noteikumu pārkāpums bieži vien noved pie soda biļetes iegūšanas, vai, vissliktākajā gadījumā, konfiscētas mašīnas. Pat tad, ja ceļojums jau ir beidzies un uz vietas Itālijā viss it kā ir bijis kārtībā, pastāv iespēja, ka, piemēram, pēc mēneša saņemsi ziņu par pārkāpumu. Jāņem vērā, ka Itālijā drīkst iebraukt tikai ar speciālām atļaujām, tāpēc dodoties uz turieni, vajadzētu tam pievērst uzmanību.

Dažas viesnīcas saviem klientiem piedāvā pagaidu iebraukšanas atļauju, bet kamēr neesi pārliecinājies, vai ko tādu piedāvā arī tevis izvēlētā naktsmītne, ieteicams izvairīties no vietām, kur redzama sarkana apļveida zīme ar uzrakstu ZLT (zona a traffico limitato), kas liecina par ierobežojumu satiksmes līdzekļiem.

Tāpat esi uzmanīgs ar stāvvietām, kas iezīmētas ar zilām līnijām, jo tas nozīmē, ka mašīnu šajā vietā vari novietot tikai par maksu (naktī un/vai svētdienās - bez maksas), savukārt ielās, kuras marķētas ar baltu līniju, bezmaksas autostāvvieta ir līdz kādam noteiktam laikam.

Skaitītājiem un biļešu automātiem noteikumi bieži vien ir sarežģīti un viegli pārkāpjami, tāpēc labāk pajautāt kādam vietējam padomu. Parasti par šādiem jautājumiem visai labi informēti ir, piemēram, kafejnīcu un veikalu īpašnieki, kuri ar prieku izpalīdzēs. Vēl labāk, ja izdodas atrast autostāvvietas personālu, kurš spēs izstāstīt visu par automašīnu novietošanu un ar to saistītajiem noteikumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45386004sec.