Gastronomiskais transfērs cauri Baltijai jaunajā pavārgrāmatā «Baltic Chefs»

Slēgto robežu (un restorānu) periodā gatavošanas eksperimenti virtuvē ir kļuvuši par jaunu eskeipisma formu vairumam no mums. Kad sabiedriskās ēdināšanas vietu apmeklējumi ir tabu un ēdienu piegāde uz mājām kļuvusi apnicīga, pienācis laiks ņemt grožus savās rokās un atkārtot restorāna cienīgu maltīti savā virtuvē.

«Baltic Chefs» komanda ir nostrādājusi proaktīvi — šī gada vasarā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notika fotosesijas pavārgrāmatai, kuras pamatā ir 90 Baltijā zināmu šefpavāru receptes, pavadošais sastāvdaļu kopums un pagatavošanas tehnikas, kā arī autoru komentāri un krāšņi ēdienu attēli. Ar savu kulinārijas redzējumu grāmatā ir dalījušies arī visu trīs valstu food-blogeri.

«Baltijas reģions ir slavens ar savām kulinārajām tradīcijām. Papildus plaši zināmajām delikatesēm, mēs vēlējāmies pastāstīt par to, ko īpaši novērtē un ciena paši šefpavāri, līdz ar to ikviens savā virtuvē spēs radīt izsmalcinātu ēdienu labākajās restorānu tradīcijās. Mūsuprāt, šī ir unikāla iespēja iepazīstināt lasītājus ar Baltijas kulinārijas kultūru.» — stāsta «Baltic Chefs» projekta līderis Artūrs Arnicāns.

Pats par sevi saprotams, arī Artūrs grāmatai ir sagādājis divas receptes — brieža fileja ar topinambūru biezeni, čipsiem, saldi-skābi-sāļām dzērvenēm un rozmarīna eļļu, kā arī otru — Arktikas palija ar ziedkāpostu-kokospiena biezeni, plūmju mērcē glazētu pak-čoi un zemeņu-gurķu garozu. Papildus receptēm, katrs šefpavāra atspoguļojums ir bagātināts ar nelielu monologa tipa interviju.

«Mēs centāmies atklāt personības, parādīt katra iekšējās pasaules redzējumu un dziļumu, par cik ēdieni – tie ir par emocionālo saikņu veidošanu. Katrā maltītē ir ielikta gan bērnības garša, gan personīgās kaislības un ceļošanas pieredze. Līdz ar to ēdienu nav iespējams uztvert nesaistīti ar šefpavāra personību. Turklāt brīžos, kad mūsu komanda saņēma pateicības vārdus par šāda projekta izveidi, mēs pārliecinājāmies — tas viss nav bijis velti, — stāsta projekta vadītājs Emīls Jonins.

Grāmatu «Baltic Chefs» jau tagad iespējams priekšpasūtīt www.balticchefs.com Latvijas, Lietuvas un Igaunijas grāmatnīcās tā parādīsies šī gada novembra beigās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13780189sec.