Mākslīgā intelekta funkcijas televizoros, kas uzlabos sporta notikumu skatīšanos

Mākslīgā intelekta funkcijas televizoros, kas uzlabos sporta notikumu skatīšanos

Eiropas čempionāts futbolā, NBA basketbola spēles, Formula 1 vai gaidāmās Olimpiskās spēles – jebkurš sporta pārraižu līdzjutējs piekritīs, ka bieži vien spēlē katrs mirklis ir no svara. Mūsdienīgos, ar mākslīgā intelekta funkcijām aprīkotos televizoros ir daudz viedu funkciju, kas ļauj piefiksēt katru spēles niansi un nepalaist garām vārtu guvumu. Ir vairāki veidi, kā uzlabot sporta notikumu skatīšanos, bet ne vienmēr vajadzīgās funkcijas ir uzreiz pamanāmas. Kā maksimāli uzlabot TV skatīšanos, izmantojot mākslīgo intelektu, stāsta vadošā televizoru ražotāja Samsung produktu treneris Eduards Krumovics.

Skaidras detaļas pat straujas spēles laikā

Ātras kustības ekrānā, īpaši sporta pārraižu laikā, bieži vien izplūst un var būt neskaidras. Lai to novērstu, Samsung jaunāko QN900D Neo QLED 8K televizoru ir aprīkojis ar īpašu kustību uzlabošanas funkciju. Mākslīgā intelekta funkcija automātiski atpazīst ekrānā mazas, kustīgas detaļas, piemēram, futbola, basketbola bumbu un hokeja ripu vai kustīgus uzrakstus un tekstus. Atpazītajiem objektiem automātiski tiek uzlabota kvalitāte, lai tie ir asi un neizplūst, saglabājot augstas izšķirtspējas attēlu pat ļoti strauju kustību laikā – vai tas būtu futbola mačs vai basketbola spēle.

Sajūta, ka atrodies stadionā

Viens no saistošākajiem sporta notikumu skatīšanās aspektiem ir sajūta, ka atrodies turpat starp fanu rindām. Mākslīgais intelekts jaunākajos Samsung Neo QLED 4K un 8K televizoros spēj pievienot papildu dziļumu un izvirzīt priekšplānā kustīgus objektus, uz kuriem cilvēka acis jau dabīgi fokusējas – piemēram, futbola bumba piespēļu laikā. Tādējādi objekti ekrānā izskatās reālāki un trīsdimensionāli.

Attēls, kas pielāgojas apgaismojumam telpā

Dienas laikā ārējais apgaismojums telpā var mainīties, tāpēc noderīga ir Adaptive Picture funkcija, kas automātiski pielāgo ekrāna spilgtumu un kontrastu atbilstoši apgaismojumam. Attēls būs skaidrs un viegli uztverams gan saulainā laikā dienas vidū, gan vakarpusē, pieklusinātā apgaismojumā.

Īpašs režīms acu aizsardzībai

Ilgstoša televizora skatīšanās un vājš apgaismojums telpā, īpaši vēlos vakaros, var būt nogurdinošs acīm. EyeComfort režīms var mazināt acu nogurumu, pielāgojot spilgtumu atbilstoši telpas apgaismojumam. Noteikti ieteicams aktivizēt šo režīmu televizora iestatījumos ilgstošu sporta spēļu laikā vai vāji apgaismotās telpās, lai izvairītos no diskomforta un nenogurdinātu acis.

Tehnoloģija, kas atpazīst dažādas skaņas

Mākslīgais intelekts ir parūpējies ne tikai par vizuālo efektu uzlabošanu, bet arī skaņas optimizēšanu. Skaņas tehnoloģija analizē un atšķir dažādas skaņas, piemēram, skatītāju ovācijas, komentētāja teikto vai intervijas ar sportistiem. Tā spēj nodalīt dialogus no fona skaņām, padarot tos krietni skaļākus un izteiksmīgākus, lai fona trokšņi netraucētu sekot līdzi sarunai.

Divi sporta notikumi uz viena ekrāna

Vēlies sekot līdzi Formula 1 posmam, bet vienlaikus notiek arī NBA basketbola spēle? Samsung televizoros iespējams iestatīt Multi View funkciju, kas ļauj skatīties divas dažādas sporta pārraides vienlaicīgi vai, piemēram, sekot līdzi basketbola spēlei, izmantojot bezvadu austiņas, kamēr citi ģimenes locekļi skatās seriālu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87236285sec.