Katrs var izmēģināt iespēju stūrēt sniega traktoru slēpošanas trasēs

Ja jums ir bijis sapnis reiz vizināties ar lielajiem sniega traktoriem, kas sagatavo slēpošanas trases, tad tagad tāda iespēja ir. Vairākos ziemas sporta kūrortos Eiropā šosezon iespējams izmēģināt to, kas iepriekš bija pieejams tikai trašu darbiniekiem vai dārgu korporatīvo pasākumu viesiem, - kā ir vadīt pa trasi 490 zirgspēku (ZS) sniega traktoru.

Lūk, dažas iespējas Eiropas trasēs:


1. Kad Lenggrīsas slēpošanas kalna trases Augšbavārijas Braunekā (Lenggieser Skiberg Brauneck, Vācija) pametuši pēdējie slēpotāji, laiks sniega traktoriem. Prieks gan nav lēts – apmēram 30 minūšu ilgs brauciens, pirms tam apgūstot īso kursu 330 ZS traktora vadīšanā kā blakussēdētājam, izmaksās 129 eiro. Pakalpojums pieejams katru dienu līdz martam atkarībā no sniega apstākļiem, iepriekš piesakoties.


2. Netālu no Saidas (Sayda) mazpilsētas Vācijas Ercgebirgē (Erzgebirge) iespējams pieteikties ne vien izbraucienam ar sniega traktoru, bet arī apmācībai, kā izmantot katru no 12 traktora funkcijām un kā pareizi noregulēt aizmugurējo sniega frēzi. Kursa ilgums – 45 minūtes, cena – 95 eiro. „Snowland Walther” organizē arī safari izbraucienus ar motorkamanām pa sniegoto Ercgebirges apkārtni.


3. Arī Zalcburgas apkārtnē Zālbahā (Saalbach) iespējams pieteikties izbraucienam ar 324 – 340 ZS sniega traktoriem, turklāt to var darīt arī bērni, kuru auguma garums sasniedzis vismaz 140 centimetrus. 15 minūšu bērnu brauciens izmaksās 39 eiro, ieskaitot apmācību un uzraugošo personālu. 25 minūtes ilgā braucienā var doties visi, kas vecāki par 15 gadiem, maksājot par to 99 eiro.


4. Graubindenes (Graubünden) slēpošanas kūrortā Feldisā (Feldis) Šveicē nav garu trašu – tikai 10 kilometri. Toties sniega traktori gan ir ievērojami! – 8,5 tonnas, četri metri šķūrēšanas platums. To var izmēģināt arī interesenti – katru dienu pēc plkst. 17. Ar sniega traktoru iespējams vizināties apmēram 90 minūtes, no kurām aptuveni pusstundu pie vadības stūres sēdēsiet jūs. Tiesa gan, šis prieks izmaksās 290 Šveices frankus jeb apmēram 240 eiro.


5. No 28. aprīļa līdz 1. maijam par velti sniega traktora vadīšanas priekus varēs izbaudīt Austrijā – Ectāles Zeldenē (Sölden im Ötztal), kad tur notiks sezonas slēgšanas sarīkojums. Augšā pie Retenbahas šļūdoņa (Rettenbachgletscher) notiks svētku sarīkojumi ar koncertiem, sacensībām un iespēju par brīvu izbraukt ar sniega traktoriem. Gluži par velti tas gan nebūs, - jāmaksā būs par nokļūšanu ledāja augšienē, nopērkot pacēlāja karti.


6. Silvreta Montafonas slēpošanas apgabalā Austrijā (Silvretta Montafon) pēc īsas teorētiskās apmācības un pieredzējuša skolotāja pavadībā iespējams sēsties pie 490 ZS sniega traktora stūres. Tas noteikti izvērtīsies par nervus kutinošu piedzīvojumu, jo atkarībā no spējām „skolēnus” gaida līdz 82 procentu kāpums. Pakalpojums pieejams katru dienu no plkst. 16 pie restorāna „Valisera Hüsli” pie kalnu stacijas St. Gallenkirch. Pieteikšanās un maksāšana (1 h = 169 eiro) veicama dienu iepriekš.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 23.06.2024 Līgosim Augšdaugavas novadā TAKA
Apmeklējiet Augšdaugavas novadu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,


CelojumuBode.lv
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38782501sec.