Lido Atpūtas centrs aicina nedēļas nogalē uz ģimeņu sporta svētkiem

Jau par tradīciju kļuvušie "Ģimeņu sporta svētki Rīga 2013" katru gada maija pēdējā sestdienā un svētdienā LIDO Atpūtas centrā pulcina ģimenes no visas Latvijas. 25. un 26. maijā apmeklētājiem pozitīvu kopā būšanu nodrošinās jautras sacensību stafetes, bērnu deju kolektīvu priekšnesumi, konkursi un, protams, pārsteiguma balvas. Svētku programmas kulminācija ir Baltijas valstu studentu sporta spēles – ar vienu no aizraujošākajām disciplīnām – trīscīņu un Baltijas valstu čempionāts '"LIDO KAUSS 2013" – spēka vingrinājumiem un Jakutu cīņā!

Šajās brīvdienās LIDO Atpūtas centrā Spēka trīscīņas sacensības pulcē pašus stiprākos studentus un studentes no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Krievijas. Latviju pārstāvēs Sporta pedagoģijas akadēmijas, Rīgas Tehniskas universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un citu vadošo augstskolu studenti. Vienas no saistošākajām sacensībām ir tieši spēka vingrinājumi - divās svara kategorijas dāmām un sešās svara kategorijās kungiem, kā arī pietupieni puišiem ar vairāk kā 300 kg smagu svara stieni.

Lai arī LIDO Atpūtas centrā norisināsies trīscīņas posms, kopumā sacensības šogad pulcē ap 2000 sportistu no 10 valstīm, kas mērosies spēkiem 15 dažādos sporta veidos. Par sacensību lielo popularitāti studentu vidū liecina tas, ka SELL sacensībām ir gandrīz 100 gadus sena vēsture. SELL nosaukums cēlies tās organizējot pēc rotācijas principa trijām Baltijas valstīm un Somijai. (Suomi, Eesti, Latvija un Lietuva).

Latvijas Augstskolu Sporta savienības un Latvijas Pauerliftinga federācijas "Ģimeņu sporta svētki Rīga 2013" programma LIDO Atpūtas centrā:

Sestdiena, 25. maijs

11.00 SELL starptautiskā studentu sporta spēļu atklāšana

13:00 "Ģimeņu sporta svētki Rīga 2013" oficiāla atklāšana

13:30 Bērnu un jauniešu Hip-hop un breakdance deju šovs "RIGA JAM"

17:30 Armvrestlinga čempionāts "ROKU PAVĒLNIEKS", spēkošanās, paraugdemonstrējumi un priekšnesumi

Svētdiena, 26. maijs

13:00 Baltijas valstu čempionāts '"LIDO KAUSS 2013'" svaru stieņa spiešanā guļus un čempionāts spēka cīņā jeb Jakutu cīņa, kas ir Jakutijas nacionālais sporta veids. Sportistu galvenais uzdevums ir, turot kopīgu nūju, sēdus pārvilkt pretinieku savā pusē vai arī izraut viņam nūju no rokam. Cīņas notiks 4 svaru kategorijās.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43274593sec.