TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pusgadu pēc atklāšanas iedzīvotāji Lattelecom e-veikalu ierindo starp TOP3 tehnikas internetveikaliem

Tikai pusgadu pēc atklāšanas iedzīvotāji Lattelecom e-veikalu ierindojuši starp TOP3 tehnikas internetveikaliemLatvijā, domājot par portatīvā datora un jaunākās paaudzes TV iegādi. Kopumā lattelecomveikals.lv jau sasniedzis 27% no uzņēmuma kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma, liecina uzņēmuma rezultāti un veiktās iedzīvotāju aptaujas.

Lattelecomirne vienlielākais televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzējs, bet arī mūsdienīgas tehnikas tirgotājs. Tādēļ pagājušā gada nogalē pieņēmām lēmumu paplašināties, atverot interneta veikalu. Pusgada pastāvēšanas laikā www.lattelecomveikals.lvierindojas starp vadošajiem tehnikas e-veikaliem Latvijā. Kopumā sešu mēnešu laikā mazumtirdzniecības biznesa ieņēmumi ir četrkāršojušies,” rezultātus skaidro Lattelecom komercdirektors Gusts Muzikants.

Kā liecina Lattelecom veiktā iedzīvotāju aptauja, pirms tehnikas iegādes vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju vienmēr izvērtē tehnikas pārdevēja reputāciju. Iedzīvotāji uzskata, ka tehnikas pārdevējam jābūt uzticamam (61%), jānodrošina plašs preču klāsts (42%) un jābūt atpazīstamam (39%).

Kopējam tehnikas piedāvājuma klāstam paplašinoties, arvien lielāku nozīmiiegūst pakalpojuma sniedzēja uzticamība, papildus serviss un tehnikas iegādes nosacījumi. Rūpīgi sekojam tendencēm, lai veikalu preču klāsts atbilstu patērētāju vajadzībām un tehnikas lietošanas paradumu maiņai,” piebilst G.Muzikants.

Atbilstoši Lattelecom aptaujas datiem,televizora iegādē cilvēki par būtiskākajiem izvēles kritērijiem atzīmē ekrāna izmēru (60%), funkcionalitāti un papildu iespējas (60%), kā arī ekrāna izšķirtspēju. Datoriem nozīmīgākais ir tā atmiņas apjoms (63%), kam seko funkcionalitāte (56%) un baterijas darbības ilgums (41%). Savukārt telefoniem nozīmīgākais ir baterijas darbības ilgums (56%), un tikai tad funkcionalitāte (53%) kā arī atmiņas apjoms (52%).

Interesanti, ka ekrāna izmērs un izšķirtspēja, ko visbiežāk akcentē tehnikas ražotāji, iedzīvotājiem ir būtiskāka tieši TV iegādē (attiecīgi 60% un 45% aptaujāto), taču mazāk būtiska datoriem (37%, 31%) un telefoniem (35%, 28%). Vīrieši biežāk nekā sievietes lielāku uzmanību pievērš tehnikas (televizora, datora, telefona) ekrāna izmēram un izšķirtspējai, kā arī preču zīmolam. Savukārt dāmām nozīmīgāka ir ierīces energoefektivitāte, dizains un krāsa, kā arī datoru un telefonu atmiņas apjoms.

Lattelecom saviem klientiem piedāvā arī bezprocentu dalītā maksājuma iespējas, kas ļauj iegādāties preci uz nomaksu un veikt maksājumus par to ilgākā laika periodā. Šo iespēju atzinīgi novērtē un izmanto vairāk nekā 80% Lattelecom klientu – tehnikas pircēju.

Kopumā mazumtirdzniecības segmenta attīstībā šogad Lattelecom plāno investēt aptuveni trešdaļu miljona eiro. Uzņēmums šogad atvēris trīs jaunus veikalus Cēsīs, Dobelē un Saldū, kā arī modernizējis četrus esošos. Visā Latvijas teritorijā jau darbojas 18 Lattelecom veikali.

Aptaujas veiktas 2016.gada vasarā, sadarbībā ar GfK Custom Research Baltic (1226 respondenti) un draugiem.lv (1057 respondenti).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62483096sec.