TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izsludināts metu konkurss Dullā Daukas birzs attīstībai

Godinot Latvijas rakstniecības kultūras mantojumu un veicinot tūrisma attīstību Taurupes un Meņģeles pagastos, Ogres novada pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursu, lai iegūtu priekšlikumus Dullā Daukas birzs attīstībai un popularizēšanai.

Daukas birzs atrodas Ogres novadā uz Meņģeles un Taurupes pagastu robežas, Ogres upes senkrastā. Par birzi to sauc, jo šajā vietā starp ozolu un bērzu stādījumiem atrodas akmens ar iekaltu ierakstu "Dullais Dauka". Šeit ir bijusi Meņģeles pagastā dzimušā un augušā rakstnieka Sudrabu Edžus – stāsta par Dullo Dauku autora – iemīļota atpūtas vieta. Dullā Daukas birzs pašlaik atrodas privātā teritorijā, ir pieejama tūristiem, taču nav izstrādāta vienota teritorijas attīstības koncepcija.

Ogres novada pašvaldība ir iecerējusi Dullā Daukas birzs attīstības koncepcijā ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem atspoguļot stāsta "Dullais Dauka" saturu, ietverot tajā Daukas bērnības gaitas, piedzīvojumus un alkas izzināt pasauli, atklāt to, kas atrodas aiz horizonta. Koncepcijai jābūt saprotamai, ar viedu skatījumu, idejiski latvisku vēstījumu un telpiski plānotai. Idejas oriģinalitātei jābūt nepārprotamai un kopējais vēstījums jāuztver caur labiekārtojuma elementiem. Izstrādājot koncepciju, nepieciešams padomāt par auto transporta novietnēm, nepieciešamajām tūrisma infrastruktūras attīstības funkcijām, publisko pasākumu rīkošanu un samērīgām vides pieejamības prasībām.

Kopumā metu konkursa mērķis ir attīstīt šo teritoriju kā tūrisma apskates objektu, kas būtu pieejams jebkurā sezonas laikā un tā uzturēšana un kopšana neprasītu nesamērīgus pašvaldības līdzekļus. Jāpiemin, ka Dullais Dauka simpatizējis arī Imantam Ziedonim, kurš savulaik darbojies ar laikabiedriem birzs uzturēšanā un ozolu kopšanā, kas savukārt padara šo vietu vēl saistošāku tūristiem.

Pašvaldība aicina visus interesentus iepazīties ar konkursa nolikumu un piedalīties metu konkursā. Kopējais balvu fonds ir 3000 eiro.

Metu konkursu pašvaldība izsludināja 30.novembrī. Konkursa nolikuma elektroniskā versija ir ievietota un pieejama lejupielādēšanai Ogres novada mājas lapā ŠEIT.

Konkursa nolikuma drukāto versiju līdz 2017.gada 5.janvāra plkst.09 iespējams saņemt Ogres novada pašvaldības Juridiskajā nodaļā (2.stāvā), 212. kabinetā, Brīvības ielā 33, Ogrē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36471891sec.