Ceļojumu autobuss no Latvijas šokē Vāciju [3]

Vācijas ceļu policija 27.07.2010 apturējusi ceļojumu autobusu no Latvijas, kas, vadoties pēc policijas teiktā, ir "pilnīgs grausts". Autobusa tehnisko defektu saraksts esot nebeidzams. 18 gadu ilgajā mūžā autobuss veicis tādu attālumu, ka 42 reizes būtu varējis apriņķot zemeslodi. Braucamrīks, ko apturēja Vācijas galvaspilsētas Vilmersdorfas rajonā, pēc policijas rīkojuma satiksmē vairs atgriezties nevarēšot.

"Kad es iedomājos, ka tas ar visiem 65 pasažieriem grasījās doties tālāk uz Šveici, man paliek slikti," tā izteicies policijas galvenais komisārs Mario Gēde. Tieši viņš ar kolēģi Kēleru Hohenzollerndamm ielā apturēja to, ko savulaik mēdza saukt par autobusu. Autobuss kopā nobraucis vismaz 1,7 miljonus kilometru, un policija ziņo, ka tā apakšējā daļa un rāmis ir tik sarūsējuši, ka sabirst no rokas pieskāriena, vējstikls ir vienās plaisās, viena no riepām ir pilnīgi nodilusi, bet pārējās - bojātas. It kā ar šiem defektiem nepietiktu, 48 gadus vecais šoferis autobusa bagāžas nodalījumā vadājis apkārt pašdarinātu benzīna tvertni ar 350 litru tilpumu. Pret šoferi un uzņēmumu uzsākta izmeklēšana.

Šādas un līdzīgas ziņas pēdējās dienās tikušas publicētas vairākos Vācijas medijos, tomēr, kā vēsta laikraksts "Diena", latviešu uzņēmējam, tūrfirmas Mārīte īpašniekam Aināram Caunem par notikušo un autobusa tehnisko stāvokli ir pavisam cits viedoklis. Caune, kas pats arī vadījis autobusu, apgalvo, ka vācu policijas apgalvojumi ir nepatiesi un apmelojoši. Autobuss regulāri izgājis tehniskās apskates un ir pilnīgā braukšanas kārtībā, savukārt lielais nobraukums ir pilnīgi normāla parādība autobusiem un kravas auto. Izteikumi par autobusa defektiem ir safabricēti un policija pat nav veikusi reālu autobusa apskati. Caune vēsta, ka ir dzirdējis par šādiem gadījumiem arī ar citiem transportlīdzekļiem no Austrumeiropas, un uzskata, ka policijas mērķis ir radīt šovu.

Pilnu rakstu par notikušo no A. Caunes viedokļa iespējams izlasīt laikraksta "Diena" interneta vietnē www.diena.lv/lat/politics/hot/turisma-firma-berlines-policijas-pazinojumi-par-aiztureto-autobusu-pilnigi-nepamatoti.

Vācijas policija pārbauda autobusa rāmja konstrukcijas

Vietām korpusa detaļas pašas krīt nost

Foto: Günter Eichberg bz-berlin.de

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 agnese 08/01/2010 20:17 ar zināmu skepsi uztveru autobusa īpašnieka teikto , attēli runā paši par sevi.

2 fday 07/30/2010 23:03 :)) Jūs laikam neesat redzējuši kādi auto usa dažkārt ielās brauc. Te vismaz rūsu ar āmuru var izdauzīt, bet tur no blakus auto cauri izrūsējušām durvīm var šofera plikās kājas redzēt ;)

3 Mario 07/30/2010 09:52 Tas autobuss tiešām ir grausts. Vācijas policija neslēpjās krūmos un aiz līkumiem, kur var viltīgi iekasēt latus, bet dara savu darbu - kontrolē uz autobāņiem un citās riskantās vietās notiekošo. Un autobuss jau ir ievērots uz autobāņa un izsekots.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Biznesa augstskola Turība
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65952921sec.