Uzsākta vērienīga kampaņa «Pieklājība vieno!»

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar partneriem uzsāk kampaņu "Pieklājība vieno!". Tās laikā dažādu transportlīdzekļu vadītāji un gājēji tiks informēti par izmaiņām noteikumos, kā ar viņiem tiks atgādināts par savstarpējo cieņu un sapratni. Īpaša uzmanība šajā kampaņā būs pievērsta velosipēdistu drošībai ceļu satiksmē.

Latvijā vairāk ka puse iedzīvotāju (52,1%) mēdz pārvietoties ar velosipēdu, bet ikdienā velosipēdu kā regulāru pārvietošanās līdzekli izmanto 9,9% iedzīvotāju, liecina CSDD un Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" pavasarī veiktais pētījums. Sākoties siltajam laikam velosipēdistu skaits ielās ļoti strauji palielinās.

CSDD ar kampaņu "Pieklājība vieno!" aicina satiksmes dalībniekus cienīt vienam otru, iepazīties un ievērot ceļu satiksmes noteikumus un izvēlēties piemērotāko un drošāko  pārvietošanās vietu ceļu satiksmē. "Līdzīgi kā iepriekšējās CSDD kampaņās, arī "Pieklājība vieno!" ietvaros mēs vēlamies uzrunāt plašu auditoriju un aicināt ikvienu iedzīvotāju būt pieklājīgiem un informētiem satiksmes dalībniekiem. Iedzīvotājiem ir jāsaprot, ka ceļu satiksmē mēs neesam vieni paši un katra mūsu rīcība ietekmē pārējos satiksmes dalībniekus, neraugoties uz to, vai esi kājāmgājējs, velosipēdists vai autovadītājs" stāsta CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

2016.gada 1.janvārī spēkā stājās jaunie Ceļu satiksmes noteikumi, kuru mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, īpašu uzmanību pievēršot mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Jaunie noteikumi paredz, ka velosipēdistiem ir jāpārvietojas pa tiem paredzēto infrastruktūru, bet, ja tādas nav, tad pa brauktuvi vai izņēmuma gadījumā – pa ietvi, kur priekšroka dodama gājējiem.

"Latvijas Fakti" veiktas pētījums liecina, ka 48% velosipēdistu izvēlas braukt pa brauktuvi. Tās priekšrocības ir ērtums, ātrums un drošums. Proti, uz brauktuves satiksmes ir prognozējamāka līdz ar to arī drošāka un raitāka, savukārt uz ietves var pēkšņi parādīties neprognozējami šķēršļi: no vārtrūmes izskriet bērns vai suns, gājējs var strauji mainīt kustības virzienu u.c. negaidīti šķēršļi.

Latvijas Riteņbraucēju apvienības priekšsēdētājs Viesturs Silenieks apgalvo, ka velosipēdistam, izvēloties braukt pa brauktuvi ir vairāki ieguvumi: pirmkārt, tas rada prognozējamu transportlīdzekļu plūsmu, jo autovadītāji redz un rēķinās ar  velosipēdistiem satiksmē, bet velosipēdistiem nav jāizvairās no uz ietves esošiem gājējiem, otrkārt, autovadītāji vieglāk pamana velosipēdistus, veicot dažādus manevrus un treškārt, velosipēdistam ir iespēja ātri un netraucēti nokļūt galamērķi, jo ceļš pa brauktuvi ir taisnāks un ātrāks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61049104sec.