Aivars Mackevičs: 5 atziņas par auto nomas «Sixt» spēkratu «BMW 520d xDrive M»

Aivars Mackevičs: 5 atziņas par auto nomas «Sixt» spēkratu «BMW 520d xDrive M»

Starptautiskā auto noma «Sixt» Latvijā piedāvā gan īslaicīgu, gan ilgtermiņa auto nomu. Travelnews.lv redakcija nedēļas nogalei izvēlējās pilnīgi jaunu «BMW 520d xDrive M», lai dotos ceļojumā uz Latgali.

Lai to izdarītu:
- apmeklējām interneta vietni www.sixt.lv;
- izvēlējāmies visas nepieciešamās opcijas (apdrošināšanas līmeni, vajag/nevajag bērnu sēdekli, palīdzību ceļā u.c.) un nosūtījām interneta vietnē auto rezervācijas pieprasījumu;
- pēc neilga brīža pienāca īsziņa ar elektronisko līgumu, to izlasījām, zemapziņā piefiksējām svarīgākos noteikumu punktus, viedtālrunī parakstījām līgumu un elektroniski nosūtījām to atpakaļ;
- braucām pēc automašīnas, apskatījām to, drošības apsvērumu dēļ bildējām to no vairākiem skatupunktiem;
- kāpām iekšā, iedarbinājām un devāmies ceļojumā! Vienīgi, kad ņēmām auto nomā, cena bija 130 eiro dienā, bet šobrīd jau no 150 eiro dienā.

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijas uzdevumā *Aivars Mackevičs devās trīs dienu ceļojumā uz Latgali, lai 700 km garajā maršrutā iepazītu auto nomas «Sixt Latvija» spēkratu - «BMW 520d xDrive M».

20240627-BMW-520d-02

Attēlā: Aivars Mackevičs un Ivars Mackevičs

Oficiālie tehniskie dati BMW 520d xDrive M
- 4x4 piedziņa
- 4 cilindru dīzeļmotors ar 1995 cm³
- 197 zirgspēki
- griezes moments 400 Nm
- maksimālais ātrums 228 km/h
- līdz 100 km/h par 7,3 sekundēm
- 8 pārnesumu automātiskā ātrumkārba
- klīrenss 15,4 cm
- bagāžnieks 520 litri
- apgriešanās aplis 11,8 m
- auto svars 1905 kg
- degvielas tvertne 60 litri
- degvielas patēriņš 5.0-9.2 litri uz 100 km
- CO2 izmešu daudzums 143 g/km

Fotogalerija: 20 bildes un 40 bildes

Aivars Mackevičs: 5 atziņas par «BMW 520d xDrive M»:


BMW zīmols Travelnews.lv uzņēmumam nav svešs, jo gandrīz 16 gadus «BMW 120d» ir kalpojis kā dienesta vāģis, nobraucot vairāk nekā 500 000 km. BMW 5.sērijas modeļi tiek uzskatīti par uzņēmēju spēkratiem un to autoražotājs apliecina kopš 1972.gada. Tajā laikā tika pamanīts, ka auto tirgū trūkst automašīnu, kas atrodas starp luksus klasi un mazajām tautas klases automašīnām, izveidojot biznesa klases automobili. 1985.gadā ar otro paaudzi tika ieviests jauns M5 sporta versijas modelis. BMW 5.sērija ir tiešā konkurencē ar Mercedes E-klasi un Audi A6. 2024.gada vasarā būs pieejams arī jaunais «BMW 540d xDrive» ar 6 cilindru dīzeļmotoru.

Jaunais BMW 5.serijas astotās paaudzes modelis (G60/G61) ar 4 cilindru dīzeļmotoru tiek ražots kopš 2023.gada oktobra.

1) No dizaina viedokļa jauno BMW 5.sēriju var viegli sajaukt ar 7.sērijas modeli, kur arī virsbūves izmēri ir pietuvojušies – 5.sērijas auto garums ir 5,06 m, kas ir par 10 cm vairāk nekā iepriekšējam septītās paaudzes modelim, bet tikai 33 cm mazāk nekā aktuālajam 7.sērijas modelim (5,39 m). Varbūt tieši tāpēc automašīnas sānos un aizmugurē skaitlis 5 ir ekstra izcelts, lai tādā veidā noziņotu apkārtējiem, ka tas ir 5.sērijas modelis. Jaunais BMW 5.sērijas modelis aizmugurējas virsbūves galvenās dizaina līnijas ir nokopējis no pirmā 1972.gada modeļa. Automašīnas lielais garums dažiem faniem ir licis pārbūvēt tautas klases garāžu un arī apakšzemes standarta stāvvietās bieži vien auto priekšgals raugās ārā vairāk nekā citi līdzīgas klases modeļiem. Jāteic, ka jaunais «BMW 520d xDrive M» ir kļuvis kantaināks un priekšējais režģis ir slēgts, kas automātiski atveras nepieciešamības gadījumā, bet citādi tas uzlabo automašīnas aerodinamiskos rādītājus.

2) Vidējais degvielas patēriņš visa maršruta garumā bija 6.4 litri uz 100 km, lai gan ekonomiskos posmos degvielas patēriņš bija 5 litru robežās, bet sportiskā režīmā sasniedza 9 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km. Ikdienas režīmā jārēķinās ar vidēji 7 litriem uz 100 km. Ceļojuma režīmā ar vienu degvielas tvertni var droši doties ceļojumā no Rīgas uz Berlīni. No braukšanas viedokļa jaunais «BMW 520d xDrive M» ir gana dinamisks un ekonomisks tāliem ceļojumiem, kur 520 litru bagāžnieks ļaus iekrāmēt arī 4 samērā ietilpīgas ceļojumu somas. Touring variantā bagāžas telpa pieaug līdz 570 litriem, bet nolaižot aizmugures sēdekļus - bagāžas telpa kļūst milzīga 1700 litri. 

3) Automašīnas ritošā daļa ir izcila, kas ļauj droši izstūrēt ātros līkumus un saglabāt nevainojamu trajektoriju. Protams, 2 litru motors ar gandrīz 200 zirgspēkiem ir par vāju, lai grieztu ''saulītes'', taču uz Vācijas autobāņa trešo joslu ik pa brīdim varēs izmantot, lai apdzītu tos, kas kustas lēnāk par 200 km/h.

4) No kritiskas puses ir jāpievērš uzmanība abu pušu rokturiem (iekšpusē un ārpusē), kas ir skaisti pēc dizaina, taču diezgan neparocīgi. Ārpuses rokturi ir skaisti integrēti virsbūvē, lai mazinātu gaisa pretestību, taču mitros laika apstākļos sievietes var nejauši aplauzt smalki koptos nadziņus. Protams, tagad «BMW 520d xDrive M» durvis aizslēdzas un atslēdzas automātiski attālinoties un pietuvojoties automašīnai. Automašīnas salonā ir daudz dažādu glancētu vietu, kur pēc vienas stundas lietošanas būs redzami putekļi un pirkstu nospiedumi (viduskonsole, stūre, displejs un tā apkārtne).

5) No ceļotāja viedokļa «BMW 520d xDrive M» pārsteidza ar kvalitatīvu balss vadības sistēmu, ko parasti citās automašīnās izmantoju reti, bet šeit automašīnas vadības sistēma reaģēja uz manu balsi bez ilgas domāšanas un precīzi. Stabila vērtība BMW modeļos ir žestu vadības sistēma, kas ļauj, piemēram, regulēt mūzikas skaļumu ar žesta palīdzību. Patīkami, ka viedtālruņa uzlādes vieta automašīnā ir ērti sasniedzama un pārredzama. Ļoti svarīgi ceļojuma laikā ir trokšņu līmenis salonā un «BMW 520d xDrive M» šajā kategorijā atbilst premium klasei, jo arī lielākos ātrumos pasažieriem ir patīkama skaņas izolācija no motora un pretvēja. Autostrāžu posmos BMW līdz 130 km/h var pārvietoties autonomi, proti, rokas var noņemt no stūres un brīvi skatīties uz priekšu, bet ja galvu pagriež uz sānu aizmugures spoguli, tad automašīna droši un patstāvīgi maina braukšanas joslu.

Secinājums: automašīna «BMW 520d xDrive M» ir komfortabla, ekonomiska un gana jaudīgi motorizēta tāliem un ilgiem ceļojumiem. No ierastā agresīvā BMW imidža šis modelis «BMW 520d xDrive M» rosina braukt dinamiski, taču bez sportiskiem startiem luksoforu krustojumos. Manā skatījumā «BMW 520d xDrive M» šobrīd viens no labākajiem vāģiem (Touring versijā) premium klasē, lai no Latvijas austrumu robežas dotos ceļojumā uz tālāko Rietumeiropas punktu Portugālē. Protams, auto nomas «Sixt» draudzība ar «BMW» ir pašsaprotama, jo abas kompānijas nāk no Bavārijas galvaspilsētas Minhenes.

*Aivars Mackevičs - pēdējo 10 gadu laikā Travelnews.lv redakcijas uzdevumā ir devies vairāku dienu ceļojumos ar vairāk nekā 150 dažādu zīmolu un modeļu spēkratiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53830504sec.