Ģimenes automobilis ceļojumā ir savādāks nekā ikdienā

Ģimenes automobilis atvaļinājuma laikā var kļūt daudz smagāks un grūtāk vadāms nekā ikdienā ir pierasts braukt. Pirms auto ceļojuma pie automašīnas sastājas vesela rinda dažādu mantu, kas tiek lādētas bagāžnieka telpā. Bērni vēlas savas spēļu mantas, vecāki pako grila piederumus un koferus, tāpēc auto ar ceļojuma mantām bieži vien nosacīti pārvēršas par kravas automašīnu. Daudzi auto ceļotāji izmanto jumta bagāžnieku, jo tas piedāvā papildus telpu mantām. Daudzi auto ceļojuma eksperti iesaka izmantot tikai tos jumta bagāžniekus, kas ir apzīmogoti ar drošības GS zīmi. Jaunie jumta bagāžnieki ir apgādāti ar centrālo pults atslēgu, kas ļauj ērti kontrolēt bagāžnieka slēdžu darbību.

Liela vērība ir jāvelta jumta bagāžnieka piestiprināšanai, lai montējamās vietas būtu tīras un drošas. Stingri ir jāievēro, lai jumta bagāžnieka mantu kopējais svars ar bagāžnieka konstrukciju nepārsniegtu pieļaujamo normu. Ceļojuma laikā katrā pauzes laikā ir jāpārbauda jumta bagāžnieka stiprinājums. Eksperti iesaka jumta bagāžnieka priekšgalā ievietot guļammaisu, lai pilna bremzējuma laikā vai avārijas gadījumā bagāžniekā esošās mantas nesabojātu jumta bagāžnieku vai citas lietas.

Autovadītājam ir jāuzmanās, ka automašīna ar jumta bagāžnieku ir mazliet savādāka ceļu manevros, jo smaguma punkts ir augstāks. Arī stipra sānvēja vai strauja līkuma gadījumā automašīna vairāk sasveras. Bremzēšanas ceļš kļūst garāks, tāpēc pirms ceļojuma tiek ieteikts autovadītājam ‘’izmēģināt’’ braukšanas un vadīšanas izmaiņas bez pasažieriem. Pievērsiet uzmanību video, kurš uzskatāmi parāda pērtiķu izdarības ar jumta bagāžnieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tivata un Melnkalne  Karstais piedāvājuma Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50851488sec.