Jaunais Kandavas motoparks aicina uz vērienīgām sacensībām [1]

"Motoparks KANDAVA” atrodas Kandavas novadā, 2km no Kandavas centra. Šis ir vērienīgākais motokrosa projekts pēdējo gadu laikā, kur tiek izveidots viss nepieciešamais īstam motobraucējam un motomīlim! Motoparka veidotāju mērķis ir, papildus Latvijas un Baltijas mēroga sacensībām dažādās motokrosa disciplīnās, panākt Eiropas čempionāta posma motokrosā norisi parkā 2012. gadā un Pasaules čempionāta norisi 2014. gadā. Papildus motoparks tiek veidots kā daudzpusīga vissezonas treniņu bāze ar dažādām atpūtas iespējām.

19.09.2010 plkst. 12:00 Kandavas jaunizveidotajā moto trasē „Mototrasē Kandava” notiks Motokrosa Battery Superkauss "Kandavas Lielā balva" čempionāta fināls.

Šobrīd jau ir izveidota klasiskā motokrosa trase, kāda līdzīga nav neviena Latvijā un pat Baltijā, jo tās dizainu veidojis Spāņu motokrosa trašu profesionāls dizaineris sadarbībā ar divkārtējo Latvijas Čempionu MX1 klasē Mārtiņu Aleksandroviču, kurš jau 20 gadus kā profesionālis brauc motokrosā, no tiem 5 gadus ir stabili startējis visos Eiropas čempionāta posmos, tādējādi pārzinot arī prasības Eiropas līmeņa trasēm.

Paralēli klasiskā motokrosa trasei ir izveidota SUPERKROSA trase, kādu ierasts redzēt Amerikā ziemas motokrosa sezonā, kur tiek izcīnīts Amerikas superkrosa čempiona tituls vairāku posmu garumā visos Amerikas reģionos! Šobrīd Latvijā, izņemot Kandavu, tādas trases vēl nav nekur. Papildus ir uzbērts arī motokrosa frīstaila nosēdiens, kur jau tuvākajā laikā tiks uzstādīta arī rampa. Šeit jaunie Latvijas motokrosa frīstailisti varēs sākt trenēties veikt dažādus trikus ar motokrosa motociklu!.Līdz šim veikto darbu finansēšanai un tūrisma attīstībai motoparkā un tā apkārtnē ir arī apstiprināts projekts atbalsta saņemšanai no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Lai motoparku izveidotu mērķiem atbilstošā līmenī, plānots uzstādīt visām trasēm automātisko laistīšanas iekārtu, kāda pagaidām Latvijā ir tikai Ķeguma trasei, kur Pasaules Čempionāta posms notiek jau otro gadu. Papildus, konsultējoties ar šosejas motociklu triku meistariem, plānots izveidot asfaltētu laukumu, kur varētu notikt arī Eiropas Čempionāts Stuntfighter disciplīnā! Protams, neizpaliks arī dušas, tualetes, darbnīca ar viesnīcu, kur atbraukušie sportisti varēs palikt pa nakti un arī pieremontēt savus braucamos; speciāli aprīkota motociklu mazgātuve, kempinga vietas ar elektropieslēgumu katrai komandai! Netiks aizmirsts arī par enduro braucējiem un laika gaitā paredzēts izveidot arī viņiem 2 dažāda garuma apļus: 25 km un 60km, garākā apļa distances vidū būs iespēja arī pārlaist nakti kādā eksotiskā vietā. Ziemas gadalaikam tiks sagatavota, laicīgi nolīdzinot un sasaldējot, daļa klasiskās trases un visa superkrosa trase treniņiem ar ziemas radzēm, kā arī braukšanai ar sniega motocikliem.

Latvijā un pat Ziemeļeiropā līdzīgas komplektācijas motoparks nav atrodams, kur būtu iespējams nodarboties ar tik daudziem motosporta veidiem nodarboties vienā vietā un tādā līmenī ar visām ērtībām! Trases ģeogrāfiskā atrašanās vieta ļauj ērti nokļūt gan pa Eiropas nozīmes autoceļu E22 no austrumiem un rietumiem, tajā skaitā no starptautiskās lidostas „Rīga”, kā arī, izmantojot prāmju kustību no Ventspils vai Rīgas.

Atbraucot trenēties uz „ Motoparks KANDAVA” (http://www.mxparks.lv/) tiek piedāvāta gan klasiskā motokrosa trase, gan superkrosa trase, kā arī papildus var izmantot Kandavas Swedbank kartinga trasi (http://www.kartodroms.lv) un Kandavas valsts lauksaimniecības tehnikuma sporta bāzi (stadions, atklātais baseins ar tramplīnu, basketbola un futbola laukumi) un Z/S „ Strautiņi” šautuvi un naktsmītnes.

Katrs motobraucējs - gan profesionālis, gan amatieris - atbraucot uz „Motoparku KANDAVA”, negribēs vairs doties prom un gaidīs iespēju šeit ātrāk atgriezties!

Biedrība „ Motoparks KANDAVA”

Zīļu iela 4A, Kandava

Kandavas novads, LV3120

NMR kods 40008161540

Tel.22189120

http://www.mxparks.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Juris 09/01/2010 10:07 Malači! Lai izdodas sasniegt 2012. un 2014. gada mērķi!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Tukuma TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92688918sec.