Pirms ziemas ceļš pārsteidz automašīnā, pārbaudi savu spēkratu!

Pirms ziemas iestāšanās būtu ļoti ieteicams pārbaudīt savu automašīnu, jo ziema var autobraucēju nepatīkami pārsteigt, ja automašīnai nav kārtībā riepas, akumulators, vējstikla šķirdrums, gaismas lukturi vai netīri logi.

Riepas. Sods par braukšanu bez ziemas riepām laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t, kā arī to piekabēm ir 20 lati. Arī auto apdrošināšana var atteikt apdrošinājumu, ja ziemas riepu profils ir mazāks par 4 mm.

Akumulators. Veci un nolietoti akumulatori jau pie pirmā sala vairs nav spējīgi iedarbināt motoru, tāpēc būtu ieteicams pārbaudīt akumulatoru pirms ziemas sākuma.

Vējstikla ziemas šķidrums. Aizsalis vējstiklu šķidrums var radīt avārijas situāciju, kad zāļainie dubļi nejauši nosmērē visu logu un tos nav iespējams ātri nomazgāt prom. Tas nozīmē, ka automašīna pārvietojas bez redzamības.

Motora dzesēšanas šķidrums. Sevišķi vecākiem automobiļiem, kuri ir iegādāti šajā gadā kādā dienvidu valstī, var rasties nopietnas problēmas ar motoru. Bieži var gadīties, ka ziemas dzesēšanas šķidrums nespēj turēt Baltijas ziemas apstākļus.

Gaismas lukturi. Tumšajos rudens un ziemas ceļos būtu 100% jāpārliecinās, ka visas gaismas ir noregulētas un ir pilnīgā kārtībā.

Logi. Logus pirms ziemas būtu pamatīgi jāiztīra no vasaras netīrumiem, jo tumšajos rudens un ziemas vakaros ir ļoti svarīgi pamanīt ceļa gājējus un citus kustoņus. Logu slotiņas būtu jānomaina pret jaunām.

Autovadītājam būtu jāparūpējas par ledus skrāpi, cimdiem, logu pretaizsalšanas materiālu un par atslēgu saeļļošanu. Tālākos ceļojumos būtu jānodrošinās ar siltu segu un termosa kannu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72155881sec.