17.Starptautiskajā Žurnālistu rallijā uzvarēja ekipāžas no Latvijas un Lietuvas

2012. gada 17.Starptautiskajā Žurnālistu rallijā, kas savā septiņpadsmit gadu vēsturē pirmo reizi notika arī mūsu valstī, uzvarēja ekipāžas no Latvijas un Lietuvas. Pirmo reizi rallijs pulcēja auto žurnālistu „ziedu” no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. No Latvijas rallijā piedalījās rekordliels žurnālistu skaits - 7 ekipāžas. Citus gadus šajā pasākumā mūsu valsti pārstāv labi ja 2-3 ekipāžas.

Rallija kopvērtējumā un klasē virs 2 litriem uzvaru izcīnīja lietuviešu ekipāža Renalds Gabards un Vincs Gerdžiūns. Labākie no latviešiem bija Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis, kuri izcīnīja uzvaru klasē līdz 1,6 litriem, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, kuri sava debijas rallija kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.

Rallijs iesākās ar orientēšanos Rīgas Motormuzejā un sacensībām Biķernieku trasē. Citi veiklības un ātrumposmi Latvijā notika 333 trasē, kā arī AMO PLANT poligonā un Rūllīšu kartinga trasē Jelgavā. Otrajā dienā sacensības notika Plunģes un Rietavas apkaimes ceļos. Kopumā rallija dalībnieki veica vairāk nekā 400 km.

Šogad rallijā bija izveidota tūrisma klase, kurā varēja piedalīties visi, kuriem svarīgāka ir iepazīšanās un izziņa, nevis ātrums un adrenalīns. Šī grupa meklēja kartēs atzīmētās vietas un tajās veica specializētos uzdevumus. Viens no šādiem posmiem notiks Rīgas Motormuzejā.

Pirmajā sacensību dienā līderu pozīcijas izvirzījās Sergejs Kravets un Aleksandrs Božkovs no Ukrainas, viņiem 17,3 sekundes zaudēja Ramūns un Laura Fetingi, kuriem sekoja Aleksejs un Jurijs Močanovi no Ukrainas. Turpat aiz līderu trijnieka pēc pirmās dienas finišēja arī poļi Jaceks Jureckis ar Arkādiju Raževski, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš ar Daci Janovu no Latvijas. Labus rezultātus savā klasē jau pirmajā dienā uzrādīja arī Normunds Avotiņš ar Krišu Karnīti.

Savukārt otrajā dienā līderu ekipāža pieļāva kļūdas ātrumposmos un no pirmās vietas neslīdēja tik zemu, ka spēja vien finišēt 28. vietā. Kļūdas Lietuvas ceļos pieļāva arī citas ekipāžas, tādēļ rezultāti otrajā dienā krasi atšķīrās no pirmās dienas rezultātiem. Lietuvas trasēs stabilus rezultātus uzrādīja lielākā daļa latviešu ekipāžu – Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, neskatoties uz kļūdu vienā no pēdējiem ātrumposmiem, spēja finišēt 6. vietā kopvērtējumā un 4. vietā savā klasē. 10. vietu kopvērtējumā un 8. vietu klasē izcīnīja Uldis Hmieļevskis un Andris Valters. Šis gads nebija veiksmīgs Mārtiņam Dzenītim un Andrim Mālniekam – viņi spēja uzrādīt tikai 16. rezultātu. 19. vietu kopvērtējumā izcīnīja Top Gear Latvija ekipāža Ilmārs Līkums un Viesturs Kundziņš.

Daudz labāk Latvijas žurnālistiem klājās klasē līdz 1,6 litriem – Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis bija pārliecinoši līderi abas dienas, savukārt 3. vietu izcīnīja Latvijas Avīzes ekipāža Ilgvars Brizga un Guntars Pulss. Eko klasē 6. vietu izcīnīja Ojārs Vētra un Aldis Bite.

XVII Starptautisko Žurnālistu ralliju atbalstīja: Continental, Toyota, Live Riga, Biķernieku kompleksā sporta bāze.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 21.06.2024 Grupas DUCELE saulgriežu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā plkst. 20.00 Jērcēnmuižas parkā aicinām uz latviešu ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” vasaras saulgriežu ieskaņas koncertu. Ieeja | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85609794sec.