Biķernieku trasē norisinās Baltijas Čempionāts motošosejā

2012. gada 25. augustā jau trešo reizi šajā sezonā notiek lielākais Baltijā motošosejas pasākums, kurā motošosejas klubs "Motoaplis" un LaMSF Motošosejas komisija pulcē ātrākos Baltijas motošosejniekus Biķernieku trasē. Motošosejas pasākums ir iecienīta sportistu un ģimeņu atpūtas vieta, atbalstot motošosejas ekstrēmistus un piedzīvojot motošosejas sacīkstes.

Šogad sacīkstes Biķerniekos būs grandiozas, tās ietver Baltijas Čempionāta posmu, uz kuru ieradīsies visātrākie motošosejas sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un daži no Somijas, lai cīnītos par svarīgajiem punktiem Baltijas čempionāta kopvērtējumā. Līdzās visātrākajiem un jaudīgākajiem Superbike klases vairākkārtējiem Baltijas čempioniem, daudzkārtējiem nacionālo čempionātu čempioniem un Igaunijas trases apļa rekordistu, stāsies skuteru un Zelta Mopēda braucēji. Neizpaliks arī tradicionālais Dzelzs Kausa izcīņas brauciens.

Biķernieku moto trase ir pati sarežģītākā, vēl pēc Padomju Savienības standartiem. Trases segums motosportistus nelutina visu 3.5 km garumā, tajā ir sastopamas ievērojamas augstuma līmeņa atšķirības, "aklie" līkumi, kā arī citas īpatnības, kas prasa maksimālu braucēja koncentrāciju un precizitāti, braucot ar vidējo ātrumu ~120 km/h. Sākot ar startu un beidzot ar finišu, tas ir liels izaicinājums ar milzīgu adrenalīna pieplūdumu, tā kā motocikla ātrums sasniedz līdz pat 245 km/h. Latvijā motošosejas ekstrēmisti, kas sacensības atmosfērā sajūt emocionālo piedzīvojumu ir aptuveni 200 cilvēki.

Motošosejas klubs "Motoaplis" Biķernieku kompleksajā sporta bāzē visas vasaras garumā organizē instruktora pavadījumā mototreniņus sportistiem un ielas braucējiem, aktīvākajiem ir sagatavots sacensību braucienu seriāls Motoapļa kauss. Motociklu braucienu starplaikos, Biķernieku kartinga trasē savu meistarību rādīs Latvijas skuteru čempionāta dalībnieki un šosezon atjaunotā Zelta Mopēda šosejas čempionāta dalībnieki. Sacīkstēs būs redzami arī jaunākie motocikli no Kawasaki ZX-10R, BMW S1000RR, ari Ducati 1199 Panigale.

Sacīkšu diena noslēgsies ar biedrības "Durka Racing" dibinātāja Arta Ozola izgatavotā Dzelzs Kausa izcīņu. Brauciens, kurā dalību varēs ņemt tikai 25 ātrākie dienas braucēji no jebkuras klases arī noslēgs lielo motošoseju šosezon Biķerniekos. Atlikušie divi čempionāta posmi tiks aizvadīti rekonstruētajā Pērnavas trasē.

Ieeja skatītājiem atvērta no plkst. 10:00, pirmie starti aptuveni 14:00. Sacīkšu apmeklētājiem visas dienas garumā ir iespēja apmeklēt dalībnieku parku, redzēt klātienē dalībnieku tehniku un sagatavošanās procesu sacensībām. Apbalvošana sāksies aptuveni 19:00.

Apmeklētājiem, kuri būs ieradušies ar motocikliem, būs iespēja iebraukt un novietot motociklu blakus dalībnieku parkam. Ieejas maksa sacīkstēs 2.00 Ls.

Par pasākuma norises dienas kārtību un laikiem ir iespējams iepazīties mūsu mājas lapā www.motoaplis.lv

Sacensības atbalsta: Inchcape BM Auto, R1 riepu serviss, Motul, Biķernieku kompleksā sporta bāze, Latvijas Motosporta federācija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54902315sec.