Anna Rozīte: braukšanas apmācība ekstrēmos apstākļos obligāti jāievieš autoskolu programmās

Pilnveidojot savas auto prasmes Drošas Braukšanas Poligonā 333, TV dīva Anna Rozīte secinājusi, ka auto vadīšanas apmācībai stresa pilnās un ekstrēmās situācijās būtu jākļūst par katra atbildīga auto braucēja obligātu pienākumu, lai veicinātu drošas auto vadīšanas kultūru uz Latvijas ceļiem. Pēc profesionāļu sniegtajiem drošas braukšanas padomiem, Anna ir pārliecināta, ka šādas apmācības būtu obligāti jāievieš arī katrā autoskolas programmā.

Lai arī Annas Rozītes līdzbraucēji ir atzinuši, ka viņas auto vadīšanas prasmes ir labas, viņa pret uzslavām izturas piesardzīgi: „Drošība ir pirmajā vietā! Tādēļ pieņēmu lēmumu turpināt pilnveidot savas auto braukšanas prasmes ne tikai praksē – uz ceļiem, bet arī profesionāļu uzraudzībā.” Anna izvēlējās doties uz vienu no vietām, kur Latvijā var apgūt auto vadīšanu nestandarta situācijās īpaši aprīkotā un drošā vidē – Drošas Braukšanas Poligonā 333 (DBP 333). Profesionāla auto sportista Haralda Šlēgelmilha vadībā, jaunā autovadītāja apguva drošas braukšanas paņēmienus, kas būtu vitāli svarīgi katra autobraucēja, pasažieru un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošībai.

Arī auto sportists Haralds Šlēgelmilhs, kurš līdzdarbojas kā instruktors DBP 333, atzinīgi vērtē Annas braukšanas iemaņas un vēlmi pilnveidot sevi: "Esmu priecīgs par to ka, Anna ir viena no tiem retajiem apzinīgajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuri ir izvēlējušies apgūt drošu braukšanu vēl pirms nelaimes gadījuma. Apmācot autobraucējus esmu secinājis, ka pie mums – DBP 333- pārsvarā ierodas tie, kuriem ir jau nācies saskarties ar nelaimes gadījumiem uz ceļa. Annai braukšana, ņemot vērā viņas autovadītājas stāžu, padodas ļoti labi. Esmu pārliecināts, ka tagad uz Latvijas ceļiem ir par vēl vienu atbildīgāku un drošāku autobraucēju vairāk. ”

"Godīgi sakot, pirms došanās uz šīm apmācībām pie Haralda, man bija bail, jo stresa situācijas uz ceļa man vienmēr ir saistījušās ar galēji ekstrēmām lietām," savas bažas pauž Anna: "Uzsākot treniņu, es ātri vien sapratu, ka trase ir aprīkota droši un ievērojot instruktoru norādījumus un ka nekas bīstams nevar notikt. Arī mans salīdzinoši nelielais autovadītāja stāžs nav šķērslis, lai apgūtu drošas braukšanas iemaņas bīstamās situācijās” stāsta TV dīva Anna Rozīte. Anna, piedaloties šādās apmācībās domā ne tikai par savu drošību, bet arī par līdzcilvēkiem: "Pēc šīm apmācībām es jūtos par sevi daudz drošāka un pārliecinātāka, tādējādi ieguvēja neesmu es vienīgā, bet arī ikviens satiksmes dalībnieks, kuram reiz nāksies ar mani sastapties uz ceļa."

Pateicoties sadarbībai ar Inchcape motors Latvia, Anna nu jau trīs mēnešus ir pie Ford Fiesta autostūres. Automašīna jaunajai autobraucējai nozīmē brīvību, elastību un ērtumu, vienmēr var paņemt tieši tik daudz mantu līdz cik nepieciešams, var doties kurp vēlas un būt neatkarīgai. Nesen Anna, pateicoties Ford Fiest, spēja piepildīt savu sen loloto sapni - doties ceļojumā ar automašīnu kopā ar savu meitiņu Emīliju pa Latvijas skaistākajām vietām.

Noslēgumā, pēc apgūta drošas braukšanas kursa, Anna aicina ikvienu kritiski izvērtēt savas auto vadītāja prasmes, nepārvērtēt savu varēšanu pie auto stūres un būt atbildīgiem, tādējādi kopā veidojot drošu un labvēlīgu ceļu satiksmi uz Latvijas ceļiem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.inchcape.lv
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 21.jūnijā Vecpilsētas ielā tirdziņš Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
21.jūnijā no 12 līdz 19 ikviens aicināts uz Dzīvesziņas un arodu sētu, Vecpilsētas ielā 2, kur norisināsies Zāļu tirdziņš un radošās darbnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42852521sec.