Reinis Nitišs dodas uz 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmo posmu Portugālē

FIA Eiropas rallijkrosa čempions Super1600 klasē Reinis Nitišs 1. maijā dodas uz Portugāles pilsētu Montalegri, lai FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā debitētu spēcīgajā SuperCar klasē. Šis būs Nitiša pirmais, no sezonā paredzētajiem 12 startiem.

Atgādināsim, ka pēc 2013. gadā izcīnītā FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titula priekšpiedziņas automašīnu Super1600 klasē, Reinis Nitišs 2014. gada janvārī parakstīja līgumu ar rallijkrosa komandu Olsbergs MSE, kam ir tiešsautoražotāja Ford atbalsts. 2014. gadā Nitišs startēs visos FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) posmos prestižākajā pilnpiedziņas automašīnu SuperCar klasē. Gatavojoties Pasaules RX, Reinis Nitišs ar savu jauno komandupiedalījies vairākos testos, lai krātu tik nepieciešamo pieredzi.

"Vairākos testos pirms sezonas sākuma esmunobraucis ļoti daudz apļus. Var teikt, ka esmu pilnībā izpratis mašīnas pamatprincipus, tagad atliek noslīpēt savu meistarībuun veiksmīgi startēt arī sacensībās," iesāk Reinis Nitišs. "Ar komandu izveidojusies ļoti laba sadarbība. Gan komandas vadītāji Andreas Eriksons un Jusis Pinomaks, gan treneri Markus Gronholms un Endrjū Džordans ir ļoti pieredzējuši un sniedz daudz noderīgu padomu. Lielākā daļa no tiem dod tūlītēju ieguvumu, ko viegli pamanīt arī telemetrijas datos. Tas tikai vēlreiz pierāda komandas profesionalitāti," turpina Reinis. "Kas svarīgi, ja arī kāds no padomiem nav nesis gaidīto rezultātu, tad komanda atzīst, ka kļūdījusies un ļauj braukt tā, kā to darīju iepriekš. Šī divvirzienu sadarbība dod nepieciešamo uzticēšanos un sapratni, ka esam uz viena ceļa."

Pasaules RX pirmais posms 3. un 4. maijā norisināsies Portugāles ziemeļupilsētā Montalegre. Reinim Nitišam šī būs atgriešanās 1 520 metrus garajā rallijkrosa trasē, kuras konfigurāciju raksturo viena gara taisne, kā arī vairāku lēzenu līkumu sērijas. 2013. gadā Nitišs Portugālē izcīnīja ceturto vietu Super1600 klasē. "Montalegres trase nav salīdzināma ar citām čempionāta trasēm. Tā ir viena no tehniski grūtākajām visā sezonā, jo tai ir ļoti gara taisne un vairāki līkumi ar augstām apmalēm, kas jāspēj izbraukt lielā ātrumā. Daudz jāriskē unjālecuz šīm apmalēm, tomēr jāsaglabā vēss prāts, lai braucot uz diviem riteņiem nezaudētu kontroli pār mašīnu," par Montalegres trasi izsakās Reinis Nitišs.

"Pirms 2013. gada pirmā starta bija jūtams lielāks uztraukums. Toreiz man viss bija jauns un nezināms, savukārt šobrīd jau no savas pieredzes zinu, ka neuzvaramu konkurentu nav," par izjūtām pirms došanās uz Portugāli stāsta Reinis. "Palīdz arī tas, ka Olsbergs MSE no manis neprasa neizpildāmu rezultātu, bet dod iespēju krāt pieredzi. Tas arī būs mans galvenais uzdevums, kuru centīšos pēc iespējas ātrāk izpildīt. Pie stūres taču sēdēšu es, un sacensību finišāsasniegtais rezultāts būs atkarīgs tikai no maniem lēmumiem trasē."

Pasaules RX pirmā posma Portugālē norises kārtība:

Sestdiena, 3.maijs

  • 14:00     Brīvie treniņbraucieni
  • 16:30     Visu klašu 1. un 2. priekšbrauciens

Svētdiena, 4.maijs

  • 11:00     Iesildīšanās braucieni
  • 12:30     Visu klašu 3. un 4. priekšbrauciens
  • 16:00     Super1600 klases pusfinālbraucieni

RXLites un Touring Car klašu finālbraucieni

  • 17:00     SuperCar klases pusfinālbraucieni
  • 17:15     Super1600 klases finālbrauciens
  • 17:30     RX Lites klases finālbrauciens
  • 17:45     SuperCar klases finālbrauciens
  • 18:00     Apbalvošanas ceremonija

Atgādināsim, ka 2014. gada Pasaules RX pirmā posma norise sāksies jau šajā nedēļas nogalē, 3. un 4. maijā Montalegre pilsētā Portugālē. Visus jaunumus, kā arī citu informāciju par Reiņa Nitiša startiem, varēsiet uzzināt arī sociālajos tīklos Twitter @ReinisNitissRX un Facebook - ReinisNitissOfficial. Svētdien, 4. maijā Pasaules RX pirmā posma finālbraucienus varēs vērot arī TV ekrānā. Tiešraidē no pulksten 16:00 tos translēs kanāls Viasat Motor, savukārt tās pašas dienas vakarā pulksten 20:00 sacensības ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot arī kanālā Viasat Sport Baltic.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 21.jūnijā Vecpilsētas ielā tirdziņš Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
21.jūnijā no 12 līdz 19 ikviens aicināts uz Dzīvesziņas un arodu sētu, Vecpilsētas ielā 2, kur norisināsies Zāļu tirdziņš un radošās darbnīcas. | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.06.2024 - 17.06.2024 Ukrainas Nac. akadēmiskais vīru koris Tukuma TIC
17. jūnijā savu Latvijas tūri ar koncertu Tukumā noslēgs Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris DUDARYK no Ļvivas. | Skatīt vairāk
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68750286sec.