Reinis Nitišs Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionātā izcīna ceturto vietu

Šodien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) septītais posms Kanādā, kura finālbraucienā jēkabpilietis Reinis Nitišs finišēja ceturtajā vietā. Nitišs Kanādā ieguva 11 punktus un, ar kopsummā iekrātiem 133 punktiem, Pasaules RX kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Līderpozīcijā ar 155 punktiem atrodas Peters Solbergs.

Pasaules RX septītais posms pirmo reizi čempionāta vēsturē tika sarīkots ārpus Eiropas- Ziemeļamerikā, Kanādā. Saulainās debesis un vasarīgie laika apstākļi bija kā radīti, lai vairāk kā 30 tūkstoši skatītāji klātienē varētu izbaudīt rallijkrosa sacensības. Posms Kanādā, no jau notikušajiem Pasaules RX posmiem Eiropā, atšķīrās ar sacensību formātu- visi braucieni norisinājās vienas dienas laikā.

Sacensības sākās ar treniņbraucieniem, kuros Nitišs parādīja labu tempu, uzrādot piekto ātrāko laiku. Sacensību turpinājumā Nitišs piedalījās četrās kvalifikācijas kārtās, kurās piedzīvoja vairāk vilšanos nekā prieku- trijos no četriem braucieniem Reinis pārsita savas automašīnas riteni, kas latvietim liedza pacīnīties par augstvērtīgu rezultātu. Kvalifikācijas kārtās Nitišs divreiz uzrādīja 16. ātrāko laiku, vienreiz bija trīspadsmitais, bet kvalifikācijas kārtā, kurā nepārsita riteni, Nitišs uzrādīja ceturto ātrāko laiku. Kopsummā pēc visu kvalifikācijas kārtu veikšanas, Nitišam - 13. vieta.

Lai gan ar šādu rezultātu Nitišs pusfinālā neiekļuva, latvietim pusfinālā bija cerības iekļūt kā pirmajam rezervistam, aizvietojot kādu no konkurentiem, gadījumā, ja kāds no sportistiem nevarētu startēt pusfinālā. Šāda izdevība radās, kad no sacensībām izstājās somu sportists Joni Wiman, un Nitišs stājās uz pusfināla starta līnijas. Savā pusfinālā Reinim padevās veiksmīgs starts, un finišā viņš izcīnīja trešo vietu, kas ļāva kvalificēties finālam.

Finālbraucienā Nitišs startēja no pēdējās starta pozīcijas, savlaicīgi veica Joker apli un brauciena laikā pakāpās par divām vietām, finišu sasniedzot ceturtais, tikai 0,527 sekundes aiz divkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Timura Timerzjanova, kurš ierindojās trešajā vietā.

''Šī bija neticama diena. Pirmo reizi karjerā pārsitu riteni. Pie tam, izdarīju to trīs reizes- šādas neveiksmju sērijas dēļ esmu ieguvis jaunu pieredzi, kas lieti noderēs nākotnē. Šodien pierādījām, ka pat šādās situācijās nedrīkst nokārt galvu un ir jācīnās līdz galam.

Lai gan sacensību pusfinālam nekvalificējos, man bija iespēja startēt pusfinālā un finālā, kura finišā man pietrūka tikai pussekunde līdz pjedestālam. Apzinos, ka ceturtā vieta šādās sacensībās ir izcils rezultāts, tomēr es vēlos būt starp ātrākajiem un atkal kāpt uz goda pjedestāla.

Liels paldies Olsbergs MSE komandai par lielisko darbu! Paldies arī līdzjutējiem Latvijā, kuri izturēja šo spraigo un nervus kutinošo sacīkšu nakti. Tiekamies Francijā,'' pēc Pasaules RX posma Kanādā stāsta Reinis Nitišs.

Pasaules RX posmā Kanādā Nitišs ieguva 11 punktus, tādējādi palielinot savu punktu summu līdz 133, kas ļauj ierindoties Pasaules RX kopvērtējuma trešajā vietā. Līderpozīcijā ar 155 atrodas Peters Solbergs, bet otrajā vietā šobrīd ir Tomas Heikinens ar 135 punktiem.

Pasaules RX nākamais posms paredzēts Francijā, kur pēc četrām nedēļām sacensības norisināsies ierastajā divu dienu formātā- sestdien un svētdien, 6. un 7. septembrī.

Reiņa Nitiša starts FIA pasaules rallijkrosa čempionātā iespējams, pateicoties atbalstam, ko sniedz LDz Infrastruktūra, Ošukalns, Stokker, Sonora kā arī Brēķu Studenti, DLLA, Inos, XL Transports. Informatīvo atbalstu nodrošina ziņu portāls Delfi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Atpūta augstākajā viesnīcā Kosta Blanka! Atlantic Travel
🌴Gran Hotel Bali / Spānija 🍎Ēdināšana - Brokastis ✈️ Izlidošana 12.07 - 7 naktis | Skatīt vairāk
no 843 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65093994sec.