Izstrādāts digitālais mērinstrumentu panelis, kas nenovērš auto vadītāja uzmanību

Jaunais superauto Ford GT kalpo kā inovāciju laboratorija, lai izstrādātu nākamās paaudzes digitālo mērinstrumentu paneli, kas nenovērš vadītāja uzmanību, tā nodrošinot labāku braukšanas sniegumu. Sasniedzot lielu ātrumu, ir svarīgi, ka informācija pie vadītāja nonāk ar minimālu aizturi, tāpēc jaunajā panelī dati tiek atspoguļoti dzidrā displejā.

Labs automobiļa dizains nepieļauj vadītāja uzmanības novēršanu. Tieši tāpēc jaunā Ford GT mērķis ir sniegt informāciju, iespējami mazāk novēršot autovadītāja uzmanību no braukšanas – tas ir Ford nepārspējamās inovācijas un tehnoloģisko sasniegumu piemērs, kas demonstrē EcoBoost® aerodinamikas izcilību un oglekļa šķiedras konstrukcijas vieglumu.

Izstrādājot SmartGauge®, Ford ieviesa jaunu digitālo mērinstrumentu standartu, taču Ford GT paceļ šo inovāciju nākamajā līmenī. Augstas veiktspējas digitālais mērinstrumentu panelis ir viena no daudzajām jaunajām tehnoloģijām, kas būs nākotnes Ford ražojumu pamatā.

"Tik jaudīgam automobilim kā jaunajam Ford GT precīzs un uzticams mērinstrumentu panelis liecina par izcilu dizainu un inženierzinātni," teic Džamals Hamedi (Jamal Hameedi), Ford Performance vecākais inženieris. "Informācijas skaidrība un secība ir galvenie faktori, lai mazinātu uzmanības novēršanu un uzlabotu vispārējo sniegumu."

Godalgotā Microsoft Studios® un Turn 10® autosimulācijas sacīkšu spēle Forza Motorsport 6® ļauj spēlētājiem visā pasaulē izbaudīt Ford jaunās displeja tehnoloģijas pirmo versiju, kas pašlaik tiek pilnveidota pirms šogad paredzētās Ford GT debijas.

Vizuālo automobiļa datu nākotne

Informācijas paneļi top arvien inovatīvāki, jo automobiļi kļūst sarežģītāki un šodien pieejamais datu apjoms ir milzīgs. Ford GT izmantos aptuveni 10 miljonus koda rindu un datu tīklu, kas apstrādā vairāk nekā 100 gigabaitu informācijas stundā.

Pārredzama vizuāla lietotāja saskarne izstrādāta tā, lai vadītājam tiktu attēlota nepieciešamā informācija vajadzīgajā laikā visskaidrāk un visvieglāk saprotamā veidā. Sistēmas pamatā ir trīs pamatprincipi - visam jāatbilst mērķim, jābūt savstarpēji savienotam un jāpakļaujas informācijas hierarhijai.

Ford GT programma bija iespēja no jauna izstrādāt digitālā mērinstrumentu paneļa programmatūru un grafiku. Strādājot pie sākotnējās koncepcijas kopā ar visā pasaulē pazīstamajiem Perception Media ekspertiem informācijas displeju jomā (ievērojamākais no viņu darbiem ir nolaižamais displejs Iron Man® filmās), Ford komanda radīja šī jaunā mērinstrumentu paneļa pamatkoncepciju un parametrus.

Mērinstrumentu panelis aprīkots ar augstas izšķirtspējas displeju, kas pieskaņots salona zemajām, speciāli veidotajām proporcijām. Mērinstrumentu panelis ir pilnībā konfigurējams un piedāvā plašu, uz vadītāju orientētu informāciju dzidrā grafikā. Tas spēj pielāgoties dažādiem braukšanas apstākļiem un braukšanas režīmiem.

Ar nolūku pārbaudīt paneļa displeja loģiku, uz Ford GT simulācijas laboratoriju tika uzaicināti vairāki sacīkšu braucēji, tostarp Multimatic® pilots un Lemānas sacīkšu uzvarētājs Skots Maksvels (Scott Maxwell), lai sniegtu savu vērtējumu. Braucēji ieteica vienkāršot tahometra izkārtojumu, lai vieglāk būtu pamanāma EcoBoost V6 apgriezienu tuvošanās sarkanajai līnijai, mainīt grafisko komponentu izmēru un novietojumu, kā arī pielāgot katru piedziņas režīmu tā, lai jebkurā situācijā tiktu atspoguļota atbilstoša informācija.

Sadarbība ar Forza izstrādātājiem

Ford GT izstrādes sākumposmā Ford piedāvāja Microsoft iekļaut automobili Forza 6 datorspēlē. Katram produktam bija savs izpildes termiņš, taču komandas nepārtraukti savā starpā sazinājās. Par jebkurām izmaiņām, ko Ford veica Ford GT modelim, tika ziņots Forza komandai, lai nodrošinātu to, ka spēlē attēlotais automobilis pēc iespējas precīzāk atbilst jaunajam superauto.

Spēles versijā redzami tie paši dizaina principi, kādi ir oriģinālajam izstādes automobilim, taču ar būtiskiem uzlabojumiem. Tas ļauj noprast to, kāds izskatīsies superauto mērinstrumentu panelis, kad automobilis nonāks ražošanā. Uz doto brīdi darbs turpinās.

Forza 6 spēlētājiem būs arī iespēja izmēģināt displeja sporta režīmu, kur visa liekā informācija ir noņemta. Displejs apvieno melnu fonu un dzidru, labi salasāmu tekstu un grafiku. Informācija, kas sacīkstēm līdzīgā situācijā ir mazsvarīga, ir mazāk pamanāma, automobiļa ātrums un degvielas līmenis redzami displeja malās, savukārt tahometrs un pārnesumu izvēle ir palielināti un pamanāmāki.

Kad Ford GT tiks piegādāts īpašniekiem 2016.gada beigās, superauto beidzamā digitālā versija būs pieejama lejupielādēšanai Forza 6 spēlē ar uzlaboto digitālo mērinstrumentu paneli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Vasaras saulgriežu tirdziņš Liepājas reģiona TIB
Tirgus Rožu laukumā norisināsies divas dienas, 20.jūnijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un 21.jūnijā no 10.00 līdz 18.00. Ar lustēm, siera rituļiem un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.16343498sec.