Vai Tukuma pievārtē esošā Jūrmalas lidosta tiešām sāks darboties?

Vai Tukuma pievārtē esošā Jūrmalas lidosta tiešām sāks darboties?

Vācijas kompānija "Evia - Aero GmbH" iecerējusi iegādāties Tukuma pievārtē esošās lidostas Jūrmala operatora SIA "Sky Port" kapitāldaļas un to pārveidot par zaļās aviācijas bāzi Baltijā, vēsta izdevums “Dienas Bizness”, norādot, ka šī nodoma īstenošanai vēlas saņemt atļauju lidostas teritorijā izveidot elektroenerģijas ģenerācijas jaudas 50 MW apmērā.

Izdevuma aptaujātie eksperti gan uzskata, ka ieceres, ko paredz parakstītais nodomu protokols starp “Evia – Aero GmbH” un lidostas īpašniekiem SIA “Sky Port”, varētu īstenoties, bet ļoti daudz kas ir atkarīgs ne tikai no potenciālā investora spējām un vēlmēm, bet arī no Latvijas valsts iestādēm, attiecīgu atļauju saņemšanas iespējām un termiņiem.

Lidosta atrodas 55 kilometru no Rīgas, 25 kilometru no Jūrmalas – pie Ventspils šosejas, kas nodrošina nokļūšanu ērti gan galvaspilsētā, gan vienā no lielākajām ostu pilsētām Baltijā. Lidosta “Jūrmala Airport” aizņem 250 hektārus, un tai ir potenciāls tālākai paplašināšanai. Lidosta ir tehniski pilnībā aprīkota, tostarp ar modernu pasažieru termināli, birojiem, konferenču telpām, angāriem un ir gatava sniegt pilna spektra aviācijas pakalpojumus.

Vācijas kompānijas iecere ir lidostu Jūrmala pārveidot par bezemisiju aviācijas bāzes vietu Baltijā un no tās veikt lidojumus ar elektrību un ūdeņradi darbināmajām lidmašīnām uz reģiona pilsētām — Tallinu, Viļņu, Kauņu, perspektīvā arī Helsinkiem, Stokholmu, vēsta “Diena Bizness”.

“Evia – Aero” esot vienīgā lidsabiedrība Eiropā, kas vienojusies par 25 elektrisko un 25 ūdeņraža hibrīda lidaparātu piegādēm.

Sākotnēji bezizmešu lidmašīnās būs 9 sēdvietas, to lidojuma rādiuss būs līdz 500 km, un plānots, ka tās sāks ekspluatēt jau no 2026. gada. Perspektīvā gan tiek lēsts uz lielākas pasažieru ietilpības un garāku lidojumu attālumu bezemisiju lidaparātiem, ko varētu nodrošināt tehnoloģiju attīstība. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51468086sec.