Ditas Lūses gleznas un Matiasa Jansona skulptūru izstāde «Gaisma un forma» Mākslas galerijā «Durvis» Tukumā

Ditas Lūses gleznas un Matiasa Jansona skulptūru izstāde «Gaisma un forma» Mākslas galerijā «Durvis» Tukumā

2024. gada 6. jūlijā 14.00 Mākslas galerijā “Durvis” (Brīvības laukumā 21, Tukumā) atklās Ditas Lūses gleznu un Matiasa Jansona skulptūru izstādi “Gaisma un forma” atklāšana. Abi ir vidējās paaudzes mākslinieki, kurus vieno savai paaudzei raksturīgā idejiskā un estētiskā izpratne par mākslas būtību un sūtību. Ieeja bezmaksas.

Matiass Jansons savās skulptūrās pārsvarā uzmanību vērš trim lietām – formai, kustībai un siluetam, bieži atmetot lieku detalizāciju. Tajā pašā laikā atvēlot vietu kādam specifiskam akcentam vai skatītāja sajūtu tēlam, vai iekodētam jautājumam. To pastiprina atbilstoši iecerētajai skulptūras tēmai izvēlēto, pārsvarā pamatīgo un dabīgo (granīts, dolomīts, marmors, bronza, kūdra) tēlniecības materiālu klāsts.

Matiass Jansons (1973.) ir tēlnieks no Cēsīm. Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļas absolvents. Savus darbus pārsvarā veido, kaļ un slīpē dažādos materiālos - granītā, marmorā, dolomītā, bet dažreiz izmanto arī tādus savdabīgus - kā kūdru un sāli. Tomēr, neskatoties uz izvēlēto materiālu, saskatāms fokuss uz formu, faktūru un siluetu. Daudzos, pat lakoniskajos, darbos bieži vien pat to nosaukumos, iekodēti jautājumi vai atbildes skatītājiem. Tēlnieks regulāri piedalās izstādēs un citos mākslas projektos Latvijā un ārzemēs (līdzīgi kā viņa darbi kolekcijās). Tāpat mākslinieka skulptūras apskatāmas dažādās pilsētvidēs un interjeros.

Ditas Lūses glezniecības interešu centrā ir gaisma un laiks – gaisma kā objekts un laiks kā tagadne, kurā saplūst pagātnes atmiņās un acu priekšā redzamais. Ap šo kodolu veidojas tēmas, pie kurām māksliniece strādā. Piemēram, saules pielietas telpas, kurās jūtama pagājušā laika klātbūtne. Cauri lapotnei mirguļojošas gaismu spēles, kas nojauc realitāti uz mājas fasādes. Augu ņirboņa pļavā, sajaucoties ar acumirkļa gaismiņām, kuras lēkā acu priekšā. Dita strādā eļļas tehnikā, izmantojot plānu, caurspīdīgu glezniecības paņēmienu.

Gleznotāja Dita Lūse (1972) izglītojusies Latvijā, Dānijā un ASV, viņas radošajā krājumā ir četrdesmit personālizstādes. Māksliniece regulāri piedalās un guvusi novērtējumu grupu un žūrētās izstādēs gan Latvijā, gan pasaulē. Guvusi atzinību dažādos mākslas konkursos, tostarp divreiz starptautiskajā konkursā Art Olympia Japānā, vairākkārt starptautiskajā mākslas festivālā Art Revolution Taipei Taivānā, Aviskar konkursā Indijā. Mākslinieces darbi ir arī žūriju izvēlēti starptautiski nozīmīgiem mākslas projektiem, kā Beidžinas bienālei Ķīnā, Arte Laguna Venēcijā un divreiz NordArt Vācijā. Dita Lūse dzīvo un strādā Ķesterciemā.

Izstāde bez maksas apskatāma Mākslas galerijā “Durvis” no 2024. gada 6. jūlija līdz 15. augustam.

Mākslas galerijas “Durvis” - Brīvības laukums 21, Tukums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Latvija
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48559785sec.