Iepazīsti Valmieras novadu, dodoties ceļā ar velosipēdu

Iepazīsti Valmieras novadu, dodoties ceļā ar velosipēdu

Vasaras saulainās dienas un siltie vakari ir brīnišķīgs laiks, kad baudīt Valmieras novadu un tā tūrisma piedāvājumu, dodoties piedzīvojumos ar velosipēdu. Lai ceļošana būtu daudz aizraujošāka un izzinošāka, ir tapis Valmieras novada velomaršrutu buklets. Tajā ir apkopoti 12 novada velomaršruti, katrs piedāvājot unikālu pieredzi un atklājot tūrisma piedāvājumu, dabas objektus, apskates saimniecības, kā arī praktisko informāciju, dodoties velo braucienā.

Buklets piedāvā maršrutus gan iesācējiem, gan pieredzējušiem velobraucējiem, nodrošinot tehnisko informāciju par katru maršrutu, tai skaitā ceļu segumu, maršruta garumu, grūtības pakāpi un marķējumu dabā. Informācija ir apkopota, lai nodrošinātu drošu un patīkamu braukšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt Valmieras novada skaistākās ainavas. Maršruti ved cauri gleznainām dabas vietām, vēsturiskām apdzīvotām vietām un interesantām apskates saimniecībām, sniedzot iespēju iepazīt Valmieras novada kultūras mantojumu un dabas daudzveidību.

Velomaršrutu bukletā iekļauti četri tematiskie maršruti Valmierā, iemīļotais festivāla “Kino Pedālis” maršruts Puspedālis, kas ved pa ainaviskām vietām gar Gauju un Abula upi. Meža burvību un ceļu līdz trešajai vecākajai pilsētai Latvijā ļaus baudīt maršruts Valmiera–Cēsis. Senās šaursliežu dzelzceļa līnijas ainavas iespējams aplūkot Zaļā dzelzceļa maršrutā Smiltene – Valmiera – Ainaži. Rūjienas pilsētas pērles iespējams iepazīt, dodoties velomaršrutā nr. 149. Savukārt maršruts ar numuru 112 “Apkārt Burtnieka ezeram” aicinās aplūkot un izzināt plašās Burtnieka ezera āres un tūrisma piedāvājumu. Trīs no bukletā iekļautajiem maršrutiem aizved līdz pat kaimiņzemei Igaunijai: velomaršruts Nr.148. Mazsalaca – Virķēni – Mõisaküla, Nr. 17. Ainaži – Aloja – Matīši –Burtnieki – Rūjiena – Karksi Nuija (EE) un starptautiskā Tour de EstLat posms Valmiera–Valka.

Buklets pieejams elektroniskā formātā latviešu valodā, un plašāka informācija par katru no tajā iekļautajiem maršrutiem pieejama šeit.

Vairāk informācijas par dabas un aktīvā tūrisma iespējām atradīsiet visit.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64310384sec.