Valdemārpilī aicina Vairot VALDEMĀRU

Valdemārpilī aicina Vairot VALDEMĀRU

2024. gada 15. jūnijā svinot ikgadējos Valdemārpils pilsētas un pludmales svētkus, pēc ilgu gadu pārtraukuma, savas durvis vaļā vēra Valdemārpils bijusī sinagoga, kā arī tās pagalmā un apkārtnē norisinājās dažādi radoši pasākumi, pulcējot vietējos iedzīvotājus un viesus no Kurzemes un arī Rīgas.

Radošā projekta autoru ideja bija radīt svētkus, kas vieno, iesaista, izglīto un iedvesmo ikvienam atrast iekšējo spēku un drosmi, lai Vairotu Valdemāru sevī, notikumos, literatūrā, mākslā vai visā Latvijā.

Pasākuma laikā tika atklāta plaša fotogrāfa Ulda Brieža (1940 – 2023) izstāde "Domāt brīvi" trīs vietās: izstāžu zālē, luterāņu baznīcā un sinagogā. Šo ideju palīdzēja īstenot izcilā fotogrāfa dēls Harijs Briedis, sakot, ka rīkot izstādi tēva dzimtajā pusē ir īpaši nozīmīgi.

Ārlavas pagastā dzimušā fotogrāfa, fotomākslinieka un fotožurnālista, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera izstādi atklāja rakstnieks Ēriks Hānbergs, bijušās Valdemārpils sinagogas kompleksā.

Kā sacījis pats Uldis Briedis “Galvenais ir domāt brīvi, bez aizspriedumiem un negrozāmi turēties pie savas pārliecības. Vai tādi vēji pūš vai citādi, savos uzskatos jāstāv stabili. “  Tādēļ arī izstādei izvēlēts šāds nosaukums.

Īpašu svētku noskaņu pilsētas centrā veidoja ziedu noformējumi. Ziedu paklājs VALDEMĀRS pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa un ziedu veikala “Ziedu akcents” radošais dekorāciju konkurss – izstāde “Laiks dabas pieskārienam”, kur vietējie iedzīvotāji un uzņēmumu pārstāvji dekorēja dažādu formu koka arkas, veidojot neskaitāmas krāšņas foto sienas pie kurām apmeklētājiem fotografēties. Skatītāju simpātiju un lielu ēdampušķi no veikala īpašnieces Mairas Indriksones saņēma Sindija Stanke ar savu ģimeni.

Piedaloties 12 māksliniekiem mākslas plenērā “VAIRO VALDEMĀRU – apsteidz laiku” Valdemārpils ielās varēja vērot kā top pilsētas ainavas gleznas. Plenēra laikā tapušie darbi tiks izstādīti Valdemārpilī,  2025.gadā, atzīmējot dižā novadnieka 200 gadu jubileju.

Pasākuma laikā bija iespēja apskatīt arī  vietējā fotogrāfa Daiņa Kārkluvalka foto izstādes “Rallijs” un “Valdemārpils stāsts”, apmeklēt Valdemāra namu, kaligrāfijas darbnīcā kopā ar Ivetu Bedrīti iemēģināt roku rakstot savu vārdu K.Valdemāra rokrakstā. Par svētku garšām parūpējās “Es gatavoju” komanda un Abavas vīnadarītavas pārstāvji.

Vakara noslēgumā sinagogas kompleksa pagalmā skanēja mūzika un tika lasīta dzeja. Vienotu stāstu par laiku, mīlestību un satikšanos veidoja mūziķi Pauls Grīnfogels un Gunta Vecvagare un dzejas rakstītājas – Maira Indriksone, Lāsma Miščenko, Dace Maķevica un Katrīna Olštreina.

Valdemārpils tūrisma informācijas centra vadītāja Karīna Leinberga – Lemberga saka lielu paldies Valdemārpils pilsētas un Ārlavas, Īves un Lubes pagasta apvienības pārvaldei, Talsu novada sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļai, Valdemārpils un Lubes kultūras namam, Valdemārpils Jaunatnes Iniciatīvu centram "Sava Vieta", Valdemārpils bibliotēkas kolektīvam, vietējiem valdemārpilniekiem un uzņēmējiem, Ulda Brieža ģimenei, Jānim Dambītim un sinagogas īpašniekiem Baibai un Jānim Vītolam, Igurdam Baņķim, Baibai Karolei no uzņēmuma “Knots For Happiness”, viesu namam Laumas, Baibai Kalnai un Tiņģeres muižai, Ivetai Bedrītei, Imantam Ratniekam, Abavas vīna darītavai, Latvijas Lauksaimniecības muzejam. Visiem, kas ar savu entuziasmu un darbu Vairoja Valdemāru šajos svētkos.

Ulda Brieža izstāde visas vasaras garumā ir apmeklējama:

•    Bijušajā Valdemārpils sinagogā, Ezera iela 1 (apmeklējumu pieteikt iepriekš pa tālr. 25 486 793)

•    Valdemārpils evaņģēliski luteriskā baznīca, Lielā iela 2 (apmeklējumu pieteikt iepriekš pa tālr. 25 486 793);

•    Valdemārpils izstāžu zāle, Raiņa iela 14a (P.,O.,T.,C.,Pk. 10.00 – 17.00)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.73403907sec.