LATVIJA | Jelgava

Jelgava aicina: Tornī – Jāņa Kalniņa gleznu izstāde «Dabas melodijas»

Jelgava aicina: Tornī – Jāņa Kalniņa gleznu izstāde «Dabas melodijas»

No 2024. gada 28.maija Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma jelgavnieka Jāņa Kalniņa gleznu izstāde “Dabas melodijas”. 30.maijā pulksten 18 interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar autoru.

Tuvojoties Vasaras saulgriežiem, kad dabā arvien vairāk sajūtams krāsu un smaržu pilnbrieds, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī apmeklētājiem būs iespēja skatīt Jāņa Kalniņa gleznotās ainavas un klusās dabas, kas apvienosies kopējā latviskajai dzīves ziņai saprotamā harmoniskā dabas melodijā.  

Jānis Kalniņš dzimis 1964.gadā, absolvējis Irkutskas mākslas arodskolu Sibīrijā, taču viņa pamatprofesija ir aviācijas inženieris. Gleznošana ir Jāņa Kalniņa sirdslieta jau kopš jaunības, gleznošanas iemaņas viņš ir papildinājis studijās pie Elgas Grīnvaldes un Īres Rozentāles. Kopš 2023.gada Jānis Kalniņš ir Jelgavas Mākslinieku biedrības biedrs.

Būdams pragmatisks inženieris, arī par savu radošo darbību Jānis izsakās konstruktīvi: “Esmu laimīgs, ka man ir iespēja paust savas sajūtas gleznojot! Gleznošana palīdz man paskatīties uz dabu un pasauli no cita skatu punkta. Gleznojot baudu krāsu burvību un iespēju attēlot pasauli tādu, kādu to redzu es! Katrā gleznā esmu ielicis daļu no sevis, savas sajūtas, emocijas un atmiņas par vietām, kurās esmu bijis.”

Dalība grupu izstādēs un vairākas personālizstādes liecina,  ka gleznošana kļuvusi par Jāņa Kalniņa neatņemamu un būtisku dzīves sastāvdaļu - viņa darbi bijuši skatāmi grupu izstādēs Latvijā, Nīderlandē, kā arī personālizstādēs Umaņā (Ukraina), Bauskā , Vlaardingenā (Nīderlande), Kazdangā, Jelgavā un  Aizputē. Mākslinieks aktīvi piedalījies arī plenēros, un likumsakarīgi, ka viens no viņa Bauskas plenēra darbiem novērtēts, iekļaujot to izdevumā “Bauska gleznotāju un grafiķu acīm” kopā ar citiem 67 mākslinieku darbiem, kas radīti laika posmā no 18.gadsimta līdz pat mūsdienām. Jānim Kalniņam tuva ir Latvijas dabas ainava, viņš piedalījies Jāzepa Pīgožņa balvas par Latvijas ainavu glezniecībā konkursa izstādē, savukārt Ģederta Eliasa balvas par lauku tēmas atspoguļojumu konkursā 2023.gadā par darbu “Bērze” mākslinieks ieguva Skatītāju simpātiju balvu un Jelgavas novada pašvaldības speciālbalvu. Jāņa Kalniņa gleznas atrodas Bauskas muzejā, privātkolekcijās Latvijā, Ukrainā, Nīderlandē, Dānijā.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61049318sec.