Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Nedēļas nogale pirms vasaras saulgriežiem ir dažādu izzinošu pasākumu piepildīta. Katram ir iespēja atrast sev piemērotāko un tīkamāko.

Krāslavas novadā sāk gatavoties vasaras saulgriežiem

16. jūnijā plkst. 20.00  Andrupenes laukus sētā “Mazās tradīciju skolas” ietvaros iepazīstināsim pašus mazākos ar Jāņu svinēšanas tradīcijām. Tas būs īsts nakts piedzīvojums bērniem ar vecākiem pie ugunskura ar Jāņu ziediem, vainagiem, dziesmām un rotaļām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Turaidas muzejrezervāts aicina uz Arheoloģijas dienām

Turaidas muzejrezervāts no 2024. gada 14. līdz 16. jūnijam aicina piedalīties Eiropas Arheoloģijas dienās un izbaudīt aizraujošus pasākumus, iesaistoties dažādās izzinošās nodarbēs. Plašāka informācija atrodama šeit.

Aizkraukles novads aicina: koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte”

2024. gada 15.jūnijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta, norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” pirmais koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Līgatnes dabas takās varēs iepazīt lielos susurus

16. jūnijā plkst. 12.00 ikviens interesents ir gaidīts Līgatnes dabas takās uz lielo susuru iepazīšanas dienu. Dabā reti sastopamos un noslēpumainos susurus palīdzēs iepazīt gids, aicinot visus divās trīs stundās veikt piecus km pārgājienu pa teritoriju. Plašāka informācija atrodama šeit.

Limbažu novadā svin Peoniju svētkus

15.jūnijā no plkst. 15 līdz 22 peoniju audzētāja Silvija Jaundžeikare, kuras kolekcijā ir vairāk nekā 700 šo ziedu šķirnes, pirmo reizi aicina uz Peoniju svētkiem Vidrižu pagasta “Kalnbudēs”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Kukaiņu nakts Jēkabpils novadā

Biedrība “Āžu miesta rezidence” rīko “Kukaiņu nakti Āžu miestā”, kurā  entomoloģes Rūtas Abajas vadībā varēs iepazīt pašus mazākos Viesītes iedzīvotājus. Gaidot kamēr satumsīs, apmeklētājus priecēs dziesminieks Ilmārs Pumpurs, ar ģitāru izspēlējot Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas. Plašāka informācija atrodama šeit.

Daugavpilī sākas folkloras festivāls

No 16. līdz 21. jūnijam Daugavpilī norisināsies 12. Starptautiskais folkloras festivāls. Festivāla rīkotāji šogad sagatavojusi plašu programmu, iekļaujot daudzveidīgu pasākumu klāstu: notiks vairāki koncerti, būs apskatāma jāņu zāļu izstāde, varēs piedalīties foto orientēšanās spēlē „Noķer Jāņus Daugavpilī” un sarunu kluba „Papardēs” aktivitātēs, kur kopā ar dažādiem ekspertiem un meistariem būs iespēja ne tikai vairāk uzzināt par pirmskristīgo un kristīgo tradīciju mijiedarbību Jāņu dienas svinēšanā, puķu un zāļu pielietojumu tautas medicīnā, bet arī pašiem, praktiski darbojoties, sagatavot ziedes no Jāņu laika augiem, sasiet sieru utt. Īpaši tiek aicināti mazākie Jāņu dienas svinētāji, jo tieši viņiem ir paredzētas nodarbības, kurās varēs iemācīties „piedzīvot Jāņus”. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 23.06.2024 Līgosim Augšdaugavas novadā TAKA
Apmeklējiet Augšdaugavas novadu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42554116sec.