Šokolādes pagatavota dabīga izmēra istaba apskatāma līdz 22.martam

Šodien, Interjera un delikatešu centrā mc2 Krasta ielā tika atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. 13. februārī Rīga iegāja vēsturē un kļuva par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurā izveidota šāda – 20 m2 liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba! Šokolādes istaba būs atvērta apskatei līdz pat 22. martam.

''Šokolādes istabā lieliski tiek apvienotas delikateses, kāda neapšaubāmi ir šokolāde, un interjers, jo ir radīts dabīga lieluma istabas iekārtojums ar augstas klases dizaina mēbelēm. Kopā tas pilnībā iemieso Interjera un delikatešu centra mc2 ideju'', stāsta Ārija Avota, Interjera un delikatešu centra mc2 direktore.

Rīgas šokolādes istabu veidoja divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošina  noteiktu temperatūras režīmu. Ja organizatori tādu nebūtu varējuši atrast, daļa istabas vienkārši nebūtu nokļuvusi Rīgā! Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai bija nepieciešama apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.

''Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt, šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža'', stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs bija sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

''Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, temperatūrai jābūt 35 – 40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta – tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājieties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams! Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai. Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē'', turpina stāstīt J. Klimenta.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2025 - 18.05.2025 Muzeju nakts Cēsu novadā! Cēsu TIC
Šo sestdien, 17. maijā ienirsti naksnīgā kultūras piedzīvojumā – Muzeju nakts Cēsu novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2025 - 17.05.2025 Latvijas vīndaru svētki Rundāles pilī Bauskas TIC
17. maijā Rundāles pils goda pagalmā notiks pirmie Latvijas vīndaru svētki Zemgalē. | Skatīt vairāk
Ar vilcienu uz Madonu un Cesvaini! Madonas TIC
24. maijā - ar vilcienu uz Madonu un Cesvaini. Šogad piedāvājumā katrā galamērķī dažādi jaunumi, lielākais no tiem - divu dienu piedāvājums! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2025 - 20.05.2025 Jūrtakas Konference un Pārgājiens!  Lauku Ceļotājs
Aicinām piedalīties Baltijas Pārgājienu Tūrisma Konferencē un kopīgā pārgājienā šī gada 23. -24. maijā, Apšuciemā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44668007sec.