Aicina doties ekskursijā «Cilvēki, vēsture un daba Jelgavas novadā»

Sestdien, 2015. gada 4.jūlijā, dienu pirms ikgadējiem Jelgavas novada svētkiem, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs un Jelgavas novada pašvaldība aicina doties ekskursijā ar autobusu, lai iepazītu Jelgavas novada bagātības – cilvēkus, kultūrvēsturi un dabu.

Jelgavas novads pēc teritorijas ir lielākais novads Zemgalē, tāpēc vienas dienas ekskursijā iespējams apmeklēt tikai nelielu tā daļu - šoreiz tiks apmeklēta novada dienvidu daļa. Ekskursijas sākumā būs iespēja paviesoties gleznotāja Ģederta Eliasa dzimtajās mājās "Zīlēni", kur varēs uzzināt vairāk par talantīgo un inteliģento Eliasu dzimtu un apskatīt varenāko osi Baltijā.

Tālāk ceļš vedīs līdz Lietuvas pierobežai – uz Blankenfeldes muižu. Tur šovasar sagaida vairāki jaunumi – restaurēta vārtu māja, labiekārtots muižas parks, iespēja apgleznot porcelāna zvaniņus, apmeklēt zvanu muzeju un nogaršot muižā ražoto produkciju, tai skaitā, īpaši šai vietai raksturīgo, plūškoka sīrupu.

Ekskursijas ietvaros tiks apmeklēta arī netālu esošā Vilces muiža, baronu Hānu agrākā rezidence. Šeit paredzēta pastaiga pa Vilces dabas parka Barona taku līdz zemgaļu pilskalnam un Zaķu pļavai (vieta piknikam).

Maršrutā iekļauta ciemošanās kokapstrādes darbnīcā "Amatnieki", kur būs iespēja iepazīties ar uzņēmuma darbību un ražoto produkciju, kā arī vērot un izzināt skalu grozu pīšanas procesu.

Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēta Sesavas luterāņu baznīca ar četru gadsimtu senu vēsturi un Kurzemes dievnamiem raksturīgo samērā vienkāršo ārieni, bet dekoratīvu iekštelpu apdari.

Ekskursijas sākums pl.10:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72937202sec.