Aicina doties ekskursijā «Ozolnieku novada vērtības un lepnums»

Sestdien, 2015. gada 18.jūlijā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ieskandināt Ozolnieku novada svētkus un iepazīt novada vērtības kopā ar gidi Inu Jurģi. Ekskursijas ietvaros tiks apmeklēta Ozolnieku motosporta ekspozīcija, Jāņa Čakstes memoriālais muzejs "Auči", E.Virzas memoriālā māja "Billītes", kā arī kaziņu saimniecība "Līcīši", lauku sēta "Caunītes" un citas ievērojamas apskates vietas.

Ekskursijas pirmais pieturas punkts būs Ozolnieku motosporta ekspozīcijā, kur apskatāma motosportista un trenera Alfrēda Zamocka seno sporta motociklu, radioaparātu, mūzikas instrumentu un senu sadzīves priekšmetu kolekcija.

Turpinājumā ceļš vedīs uz saimniecībām, kas iepazīstinās ar lauku dzīvi Ozolniekos. Kaziņu fermas "Līcīši" saimnieki atklās, kā norit kazas piena pārstrādes process, būs iespēja apskatīt vairāk kā 100 mazas un lielas kaziņas un degustēt kazas piena produktus. Savukārt lauku sēta "Caunītes" ir īpaša ar latvisko tradīciju piekopšanu. Ekskursijas dalībnieki tiks iepazīstināti ar gadskārtu apli, minēs mīklas, dosies rotaļās un iepazīs maizes cepšanas procesu no grauda līdz gatavai maizītei.

Ozolnieku novada vēsturi būs iespējams uzzināt gida stāstījumā pie Teteles torņa Lielupes krastā un Vareļu pieminekļa, kas veltīts Latvijas Kara skolas 14 kritušajiem kadetiem cīņās pret Bermonta karaspēku 1919.gadā.

Ekskursijas dalībnieki varēs iepazīt arī Ozolnieku novadā reiz dzīvojušu ievērojamu personību dzīves līkločus. Ekskursijas ietvaros tiks apmeklēts Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes memoriālais muzejs "Auči" un dzejnieka Edvarta Virzas un Elzas Stērstes memoriālā māja "Billītes".

Ekskursijas sākums pl.10:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Atgriešanās Jelgavā ap pl. 18:00.

Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots. Vairāk informācijas – www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62672997sec.