Labākie Latvijas biškopji saņems Riga Food 2015 medaļas!

Izstādē "Riga Food 2015" Ķīpsalā tiks apbalvoti konkursa "Latvijas atzītākais medus 2015" laureāti. Kuri šogad tie būs? Aicinām arī tevi tos noteikt 29. augustā Vispārējos Latvijas piena, maizes un medus svētkos Jelgavā!

"Kaut arī laiks ir vēss un lietains, medus ievākums būs pietiekamā daudzumā. Šogad vasara ir aizkavējusies, dažviet pat vēl zied ievas, un bites spēj ievākt medu. Tūlīt arī sāksies viršu laiks! Kopumā pieprasījums pēc medus ir saglabājies iepriekšējo gadu līmenī, un viss pavasara medus jau ir izpārdots," norāda Latvijas Biškopības biedrības (LBB) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un piemetina: "Biškopjus aicinu piedalīties konkursā un nodot savu medu vērtēšanai vietējam patērētājam, savukārt ikvienu medus cienītāju aicinu uz Jelgavu, lai kopīgi noskaidrotu šī gada atzītāko medu."

Atkarībā no laikapstākļiem Latvijā gadā tiek ievākts aptuveni 700–2000 tonnas medus, par ko rūpējas vairāk nekā 3200 biškopju. Atbilstoši Eiropas standartiem Latvijā šobrīd ir 50 profesionālas biškopības saimniecības, kurām medus ražošana ir bizness, nevis hobijs. Jāpiemetina, ka vairāk nekā 100 biškopjiem medus vākšana ir vienīgais ienākumu avots. Savukārt konkursā ik gadu piedalās vismaz 10 biškopji.

Konkursa "Latvijas atzītākais medus" mērķis ir izvēlēties atzītāko medu starp nopietniem medus ražotājiem, kas spēj saviem pircējiem nodrošināt produktu pietiekamā apjomā, lai ikviens, izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to iegādāties ilgtermiņā un sev vēlamajā apjomā.

Titula "Latvijas atzītākais medus 2015" ieguvējs tiks noteikts Vispārējos Latvijas piena, maizes un medus svētkos, kad medus tiks nodots degustēšanai un vērtēšanai. Par žūrijas locekli var kļūt ikviens interesents, kurš pēc visu paraugu degustācijas nobalsos par, viņaprāt, labāko un gardāko medu. Plānots, ka degustētāju lomā varētu iejusties aptuveni 1000 svētku apmeklētāju.

Biškopji vēl var pieteikties!

Konkursam vēl var pieteikties līdz 14. augustam, iesniedzot pieteikumu, fizikāli ķīmisko analīžu testēšanas pārskatu un sešus litrus lejama, nekristalizēta medus LBB birojā (adrese: Jelgavā, Rīgas ielā 67). Konkursam iesniegtais medus tiks izmantots medus ziedputekšņu analīžu veikšanai un medus popularizēšanas pasākumos. Ar konkursa nolikumu var iepazīties: www.strops.lv vai www.rigafood.lv.

Balvas un apbalvošana

Konkursa laureāti tiks apbalvoti 2. septembrī Ķīpsalā uzreiz pēc izstādes "Riga Food 2015" oficiālās atklāšanas ceremonijas halles Nr. 2 konferenču zālē Nr. 3. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems izstādes "Riga Food" medaļas un naudas balvas no LBB. Visi dalībnieki saņems ziedputekšņu analīzes rezultātus, kā arī atzinības rakstus par dalību konkursā.

"Latvijas atzītākais medus 2014"

Pērn par mīlētāko medu atzina un titulu "Latvijas atzītākais medus 2014" saņēma Madonas novada zemnieku saimniecības "Kalna Maruškas" biškopes Sigitas Stafeckas pļavas ziedu medus, otro vietu – Lielvārdes novada biškopes Lienas Mucenieces meža ziedu medus. Savukārt trešo vietu ieguva zemnieku saimniecības "Dorītes" biškopja Jāņa Sulutaura vāktais dažādu meža ziedu medus.

Konkursu rīko Latvijas Biškopības biedrība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. LBB ir viena no lielākajām lauksaimniecības organizācijām Latvijā, kas apvieno ne tikai biškopjus, bet arī citu lauksaimniecības nozaru pārstāvjus. Vairāk: www.strops.lv

Baltijas pārtikas izstāde Nr. 1

Kā zināms, no 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalā notiks 20. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2015". Izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. "Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35067296sec.