Mākslinieks Dainis Rudens un mūziķis ansis aicina uz jau trešo ielu mākslas pasākumu “ROW.VOL.3”

Mākslinieks Dainis Rudens un mūziķis ansis aicina uz jau trešo ielu mākslas pasākumu “ROW.VOL.3”

2024.gada 2. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 radošajā kvartālā “Provodņiks” norisināsies jau trešais ielu mākslas pasākums “ROW.VOL.3” (Riga Open Wall). Atšķirībā no aizvadītajiem gadiem, šogad sacensība norisināsies divās disciplīnās – ielu mākslā, kā arī savā starpā sacentīsies hiphopa bītmeikeri (beatmakers – mūzikas producenti). Pasākumu uzraudzīs un vadīs mākslinieks un pasākuma idejas autors Dainis Rudens kopā ar hiphopa mūziķi ansi.

“Sākotnējais pasākuma mērķis bija dot iespēju ielu mākslai Rīgā dzīvot legālo dzīvi, tāpēc pirms diviem gadiem izveidojām pirmo legālo grafiti sienu, lai gan jaunajiem, gan rūdītajiem censoņiem ir kur izpausties un slīpēt savas prasmes. Šogad nolēmām ielu mākslas sacensībai pievienot arī hiphop mūzikas cīkstiņu. Ielu māksla un hiphop mūzika savstarpēji neizslēdz viena otru, bet iet roku rokā. Esam vienas kultūras pārstāvji, bet katrs pārstāvam savu novirzienu. Pavisam nejauša arī bija mana un anša sastapšanās – abi esam atraduši “Provodņiku” kā vietu savai radošajai realizācijai. Tad, nu, nolēmām, ka kopā varam izveidot pasākumu, kas būtu vērsts gan uz mūsu pārstāvētās kultūras attīstīšanu, gan popularizēšanu. Gribam sabiedrībai par savu veikumu stāstīt plašāk, nodrošinot sava veida pārmantojamību,” stāsta pasākuma idejas autors Dainis Rudens.

“Šis ir izteikts "mākslas un prieka vārdā" pasākums, konceptuālais kodols ir ļoti ideālistisks, tāpēc ikviena apmeklētāja klātbūtne un gandarījums šajā gadījumā būs svarīgākā valūta. Pieļauju, ka daudzi šādu blokpārtiju apmeklēs pirmo reizi, bet īsumā – formāta ziņā tas ir klasisks ielas tuss, ar kādiem man personīgi asociējās "hip-hop pasākums" agrīno 2000. gadu Latvijā, kas parasti notika kādā placī vai skeitparka stūrī. Nāciet ar ģimenēm, biedrosimies un radīsim jaunas idejas un sadarbības ražīgai attīstībai,” komentē hiphopa mūziķis ansis.

Radošā kvartāla “Provodņiks” radošā direktore Laura Upeniece: ”Radošais kvartāls ir salīdzinoši jauna kultūrvieta Rīgā, tas ir atvērts dažādu radošo ideju realizācijai. Īpaši priecē, ja pie mums notiek kāds pasākums, kas palīdz izkrāšņot kvartāla industriālo vidi. Viens no kvartāla darbības mērķiem ir radīt pieejamas mākslas platformas, kur iesācēji vai profesionāļi var attīstīt un kopt savu jaunradi. Kā arī piedāvāt nepieradinātā vidē satikt dažādu nozaru profesionāļus un veicināt radošo sadarbību daudzveidību. Manuprāt, ielu mākslas pasākumam “ROW.VOL.3” ir liels potenciāls piesaistīt plašu un dažādu auditoriju un mudināt interesentus kādu reizi pamēģināt rokā paturēt krāsas flakonu vai mikrofonu.”

Pasākuma sākums plkst. 12.00. Dienas garumā norisināsies hiphopa batls, kurā piedalīsies 8 mūziķi, tostarp savas mākslinieciskās prasmes pārbaudīs 17 grafiti mākslinieki. Starplaikos norisināsies “open mic”, kur šī brīža aktuālie reperi un DJ piedalīsies ar savām dziesmām (Netīrās cilpas, Maskava, Niklāvs+Ritms, Kodeks, Guļošais pavārs).

Pasākuma noslēgumā DJ Elvi Soulsystem spēlēs subjektīvi retrospektīvu Latvijas hiphopa DJ setu, būs iespēja dzirdēt publikai līdz šim vēl nedzirdētus skaņu celiņus, kas tapuši agrīnajos 2000. gados.

Šogad ielu zīmējumu konkursa tēma ir “Iztikas minimums”. Skiču iesniegšanas termiņš – 26. maijs. plkst 23.59.
Pieteikšanās veidlapa un konkursa nolikums atrodams šeit: https://ej.uz/rigaopenwall

Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties uzkodas un atspirdzinošus dzērienus no “Brūzis manufaktūra”.

Pasākuma laikā tiks uzņemti foto un video materiāli.

Laiks: 2. jūnijs, svētdien, no plkst. 12.00, mākslinieku ierašanās no plkst. 10.00.

Vieta: Sarkandaugava, ROW (skvērs pie “Provodņika” A ieejas), Ganību dambis 63.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 16.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 16.06.2024 Pretī Saulgriežiem ar velo Gulbenes novada TIC
Dodoties pretī aizraujošiem vasaras piedzīvojumiem, 19.jūnijā ikviens aicināts piedalīties velobraucienā “Pretī Saulgriežiem ar velo”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7849772sec.