Jūlijs zinātnes centra VIZIUM radošajās darbnīcās būs «Enerģijas mēnesis»

Jūlijs zinātnes centra VIZIUM radošajās darbnīcās būs «Enerģijas mēnesis»

Jūlijā Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcās būs iespēja smelties pozitīvu enerģiju, vienlaikus izzinot dažādas enerģijas formas un to pielietojumu ikdienas dzīvē. Radoši darbojoties, tiks pētīta vēja un saules enerģija, raķešu, automobiļu, vilcienu un gaisa kuģu darbības principi, kā arī enerģijas uzkrāšana un izlāde. Tāpat turpinās arī Mazo pētnieku skoliņa pirmsskolas vecuma bērniem!

Jūlijā radošās darbnīcas notiek katru dienu plkst. 13.00 un 15.00.  Katru nedēļu tiek piedāvāts jauns darbnīcu saturs:

•    1. - 7. jūlijā

o    plkst. 13.00 "Sākuma enerģija"

Jauno radošo darbnīcu mēnesi apmeklētāji iesāks ar pilnu enerģijas lādiņu šaujoties uz priekšu! Dalībnieki veidos paši savas katapultas, centīsies trāpīt tieši mērķī un sacentīsies, kura katapulta sanāks visjaudīgākā!

o    plkst. 15:00 "Enerģijas pārveidotājs"

Vēja ģenerators, pazīstams arī kā vēja turbīna, ir ierīce, kas izmanto vēju, lai pārveidotu to par elektrisko enerģiju. Šāda veida ģeneratori darbojas, izmantojot vēja spēku, lai rotētu lielos rotora spārnus, kas ir savienoti ar ģeneratoru. Vai spārnu forma un izmērs ietekmē iegūstamo enerģiju? To būs iespēja pārbaudīt un uzzināt darbnīcā!

•    8. – 14. jūlijā

o    plkst. 13.00 "Enerģijas izmantošana"

Darbnīcas dalībnieki izzinās, kad aizsākās automobiļu vēsture, kā darbojās pirmie automobiļi, kā tie darbojas tagad. Darbosimies radoši, kopā izveidojot savu mazo automobili.

o    plkst. 15.00 "Enerģijas iegūšana"

Darbnīcā tiks veikti vairāki eksperimenti, noskaidrojot, kurš no metāliem ir visaktīvākais un kuram auglim vai dārzenim ir vislielākais elektriskais spriegums. Dalībniekiem būs iespēja izgatavot pašiem savu elektrisko spuldzīti.

•    15. – 21. jūlijā  

o    plkst. 13.00 "Enerģijas šāviņš"

Darbnīcas apmeklētāji izzinās raķetes vēsturi un tās darbības principus, iepazīsies ar Ņūtona likumiem un izveidos savas raķetes.

o    plkst. 15:00 "Enerģijas pārnese"

Darbnīcā tiks iepazīta un izveidota Rūba Goldberga mašīna. Tā ir ierīce, kas ļoti vienkāršus uzdevumus veic sarežģītā veidā, izmantojot dažādas secīgas darbības. No viena objekta enerģija tiek pārnesta uz citu objektu, tādā veidā izveidojot interesantu trasi.

•    22. – 28. jūlijā

o    plkst. 13.00 "Enerģijas uzkrāšana"

Ko mums dod saule? Darbnīcas dalībnieki uzzinās, kā saules enerģiju var izmantot elektrības ieguvei, un iemācīsies mērīt saules paneļu efektivitāti, izvietojot tos uz mājiņām.

o    plkst. 15.00 "Enerģijas izlāde"

Darbnīcā tiks apskatīts, kas ir statiskā elektrība un kā tā rodas. Veicot eksperimentus, apmeklētāji sev izveidos jautras frizūras un iepazīs statisko elektrību darbībā.

•    29. jūlijs – 4. augusts

o    plkst. 13.00 "Enerģija ceļā"

Apmeklētāji apskatīs dažādus vilcienu veidus, būvēs sliežu ceļu un, izmantojot Intelino J-1 gudros vilcienus, dosies ceļā uz vasaras otru pusi.

o    plkst. 15:00 "Enerģija gaisā"

Noskaidrosim, kādus gaisa kuģus darbnīcas dalībnieki var nosaukt! Radoši darbojoties, tiks izzināti gaisa kuģu darbības principi un veidoti lidojošie objekti.

Tāpat zinātnes centra apmeklētājiem tiek piedāvāts zinātnes šovs “Starp mums ir ķīmija”, kurā ir iespēja piedzīvot satikšanās pirmo klikšķi, ķīmiskā randiņa brīnumus un vakara zvaigžņu lietu. Turpinās arī zinātnes šovs “Reiz vasarā”, kurā interesantā un visiem saprotamā veidā tiek skaidroti fizikas likumi.

Zinātnes šovi notiek katru dienu:

•    P. – SV.

o    plkst. 12.00 "Starp mums ir ķīmija";

o    plkst. 14.00 "Reiz vasarā";

o    Plkst. 16.00 “Starp mums ir ķīmija”.

Vasarā pirmsskolas vecuma bērniem ir iespēja apmeklēt zinātnes centra VIZIUM “Mazo pētnieku skolu”,  kas norisinās katru darba dienu. Mazajiem pētniekiem ir iespēja radoši darboties un veikt aizraujošus eksperimentus, interesentā veidā iepazīstot STEM pasauli, kā arī rotaļāties Mazo pētnieku galerijā kopā ar smaidīgajiem VIZIUM pasniedzējiem.

Nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem norisinās darba dienās plkst. 10.15 – 11.15:

•    pirmdienās, trešdienās, piektdienās “Mazo pētnieku ķīmiķu skola”;

•    otrdienās un ceturtdienās “Mazo pētnieku STEM skola”.

Lai garantētu vietu nodarbībā, aicinām iepriekš pieteikties www.adre.se/pieteiktiespetnieki, taču nodarbību iespējams apmeklēt arī bez iepriekšējas pieteikšanās, ja norises dienā grupā ir palikušas brīvas vietas. Pieteikšanās anketa jāaizpilda uz katru nodarbību atsevišķi. Maksa par vienu nodarbību ir 5,69 EUR.

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected], VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14226198sec.