6. Karostas festivāls jau sācies

6. Karostas festivāls jau sācies

Sestais Karostas festivāls iesācies jūnija pirmajā nedēļas nogalē ar pasākumiem Atmodas dārzā.

Šonedēļ Karostā ieradušies mākslinieki un top jauni mākslas objekti. Itāļu māksliniece Daniela Nasoni glezno Karostas dienas centrā “Cerība bērniem”. Māksliniece iepazinās ar latviešu tautas pasakām, lai iepriecinātu Liepājas bērnus un noliktavas konteineru pārvērstu skaistā vides objektā, apgleznojot to ar latviešu pasaku tēliem.

Karostas cietumā spāniete Clara Cabrera veido instalāciju, apvienojot gleznošanas tehniku ar LED gaismām.

KGB vadītāja un Karostas festivāla rīkotāja Monta Krafte šogad festivālā piedalās arī kā māksliniece un veido instalāciju ILGAS vienā no cietuma kamerām.

Redanā Agrita Cimermane veido vides objektu no akmens masas, Andris Kreicburgs uzstāda lielformāta instalāciju ar skaudru vēstījumu, veltītu šī gada festivāla tēmai “Otra iespēja”.

Lāsma Gailīte par sava darba "Tumšie ūdeņi" digitalizēto reprodukciju Redanā saka: “Nav vienkārša risinājuma cilvēces radītajai piesārņojuma problēmai. Patērētājam, ražotājam, produkta vai pakalpojuma tirgotājam – atbildība jānes mums visiem savu spēju robežās.”

Redanā top arī Karostas glābšanas biedrības darbinieka Igora Ničaja darbs “Free Iron”.

Šogad festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Liepājas RAS. Uzņēmuma radošie darbinieki ir sagatavojuši festivāla tēmas "Otra iespēja" iedvesmotu vides objektu ar nosaukumu "Radības vāks".

Redanā varēs apskatīt arī Liepājas un Dienvidkurzemes jauniešu veidotos “Putnus un kukaiņus”. Festivāla rīkotāji pateicas skolotājiem, kas iedvesmoja vairāk kā 100 jauniešus piedalīties Karostas festivālā un aktualizēt piesārņojuma tēmu, veidojot darbus no atkārtoti izmantojamiem materiāliem.

Festivāla mākslas darbi tiks atklāti sestdien, 8. jūnijā. Atklāšanas vilciens no Karostas cietuma dosies pēc kārtas uz visām festivāla norises vietām un finišēs Redanā. Tā kā vilcienā vietu skaits ir ierobežots, apeklētāji aicināti pievienoties braucienam ar savām automašīnām.

Redanā plkst. 18:00 notiks Liepājas Leļļu teātra izrāde “Sirēnas dziesma” (IZMAIŅAS!). Pēc tam performances un interaktīvas nodarbības, ko piedāvās lietuviešu kustību teātra aktrise un performanču māksliniece Agnė Muralytė un Liepājas RAS darbinieki.

Valda Skareviča un Dāvja Kristapa Aigara audiovizuālo performanču apvienība Neviens un Interneta draugi dažādiem priekšmetiem, kurus iepriekšējie īpašnieki novērtējuši kā nevajadzīgus, dos iespēja pārdzimt kā mūzikas instrumentiem. Festivāla dalībnieki tiks aicināti līdzdarboties performancē ar mūziķiem, radot gan skaņu slāņus, gan perkusīvus elementus.

Plkst. 20:00 Redanā ar koncertu uzstāsies Miks Dukurs ar grupu. Diena noslēgsies ar Andria Kreicburga uguns šovu. Pēc šova turpināsies ballīte ar DJ Roadchanger.

Svētdien, 9. jūnijā, Karostas festivāls noslēgsies ar koncertu MIERS. Tehnisku iemeslu dēļ mainīta iepriekš paredzētā norises vieta. Koncerts notiks plkst. 16:00 Karostas cietumā.

Karostas festivālu rīko Karostas glābšanas biedrība un atbalsta Liepājas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 22.06.2024 Apmeklē zāļu dienas tirdziņus Bauskā! Bauskas TIC
Gatavojies Līgo svētiem apmeklē zāļu dienas tirdziņus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84622502sec.